Nog even en dan is het zover. Op zaterdagavond 12 november gaat met het openingsfeest Tis wer Verkusbal het nieuwe carnavalsseizoen van start.

Op deze avond zullen het nieuwe prinsenpaar en hun nar(rin), het boerenpaar met hun getuigen, en de superverkuskop verschijnen. Dit alles vindt plaats vanaf 19.30 uur in De Misse/De Wis in Langenboom.

De afgelopen weken zijn de Langenboomse speurders druk bezig geweest met het verzamelen van allerlei hints die in de goede richting moeten wijzen. Nou valt dat dit jaar nog niet mee. Werd er voorgaande jaren elke week een cryptische omschrijving gegeven, dit keer werd het grondiger aangepakt waarbij meerdere zintuigen werden geprikkeld. De prinsencommissie heeft met 4 filmpjes (te bekijken via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom) en Instagram (verkuskoppe) en een paar geluidsfragmenten zoveel aanknopingspunten laten zien en horen dat het nog alle kanten op kan. Zo is bijvoorbeeld in elk van de drie filmpjes een andere hoogheid te zien die allerlei attributen uit een tas kiepert. Wat dit betekent? De nieuwe hoogheden mogen het weten. Maar veel speurders zien door de bomen het bos niet meer.

En ook de trouwe lezer van deze krant heeft de afgelopen weken officiële hints kunnen vinden in de stukjes van de carnavalsvereniging. Sommige aanwijzingen waren duidelijk vermeld, maar er was er ook één voor het prinsenpaar als cijfers verstopt in het verhaal. Zou iemand het opgemerkt hebben? De prinsencommissie vraagt het zich af. Voor de nar(rin) geldt: 8+8+19+23=nar(rin).

Verder verkondigde het eerste potentiële prinsenpaar dat ze na een tijdje proefdraaien wel klaar waren voor het echte werk. De nar(rin) zou voldoen, maar dit kan de betreffende nar(rin) geen bal schelen. Een andere hint voor de nar(rin) is dat het prinsenpaar met hun nar(rin) voorop gaat, want deze hoeft het nooit alleen te doen. Zowel voor het prinsenpaar als de nar(rin) was er een geluid met bijbehorende hint. Voor het prinsenpaar: ‘De prins brandt er zijn vingers niet aan‘, en voor de nar(rin): ‘Niet elke combinatie past’… En als laatste hint voor het prinsenpaar: ‘Ze zijn magnetisch’.

Rondom het boerenpaar is het angstvallig stil geweest de afgelopen week. De laatste hint betreft een foto van een boerenzakdoek. Heeft de boerencommissie hiermee al teveel prijsgegeven? Is het varkentje te vroeg gewassen of worden er peentjes gezweet? Nog even en we weten het. Het zal in elk geval weer voor wat rust zorgen voor de speurders onder ons. Maar dat geldt niet voor onze nieuwe hoogheden want zaterdag gaat het feest dan echt beginnen. CV de Verkuskoppe wenst ze in elk geval alvast een schitterende tijd toe. Alaaf!