Tijdens carnaval 2023 organiseert de Foekepot 2 meer dan gezellige en feestelijke carnavalsfeesten voor jongeren in de Wissel aan de Spoorstraat in Mill. Dit op zowel maandagavond 20 als dinsdagavond 21 februari.

Hiermee hebben jongeren weer hun eigen locatie om met leeftijdsgenoten samen carnaval te vieren. De feesten zijn voor iedereen van het voortgezet onderwijs tot en met 18 jaar. Entree voor deze avonden bedraagt 2,- euro.

“We merkten afgelopen carnaval dat jongeren op zoek waren naar een locatie om samen met leeftijdsgenoten carnaval te vieren,” vertelt Chris-Jan Beerendonk. Hij is voorzitter van de Foekepot, verantwoordelijk voor het jeugdcarnaval in Mill. “We hebben eerst het gezamenlijke carnaval gevierd in het Aldendrielpark en daarvoor waren er jongerenbals in Myllesweerd en vroeger natuurlijk in de Concertzaal. Afgelopen carnaval hadden we nog te maken met de naweeën van corona en was er te weinig tijd om na de aangekondigde versoepelingen echt iets voor jongeren te organiseren. Nu de horeca helaas geen gezamenlijke feesten kan organiseren in het Aldendrielpark hebben we gezocht naar een goed alternatief voor jongeren van het voortgezet onderwijs tot en met 18 jaar.” Chris-Jan vertelt dat in de normale horecazaken voor deze leeftijdsgroep te weinig te beleven valt en dat zij het liefst met eigen leeftijdsgenoten het carnaval willen vieren.

Jongerencentrum de Wissel aan de Spoorstraat in Mill bood de Foekepot de oplossing. Chris-Jan: “Daar zijn we echt enorm blij mee. In het kort hebben we afgesproken dat wij tijdens carnaval de sleutel krijgen en er zelf de jongerenbals mogen organiseren.” Op dit moment werkt de Foekepot aan een programma voor zowel maandagavond 20 als dinsdagavond 21 februari. “Het zullen echte carnavalsfeesten worden met Dj’s, muziek die past bij deze doelgroep en carnaval, toegang is 2,- euro en kaartjes reserveren is niet nodig.” De Foekepot hoopt hiermee aan de wens van jongeren om samen met leeftijdsgenoten in Mill carnaval te kunnen vieren te kunnen voldoen. “Wij willen als Foekepot samen met SCM ’t Germelaand voor iedereen carnavalsactiviteiten organiseren. Daar horen jeugd en jongeren ook zeker bij, want carnaval vier je samen.”

Meer weten over carnaval voor jeugd en jongeren in Mill?

Volg de Foekepot via social media, zie www.germelaand.nl of mail de Foekepot via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..