Afgelopen weekend werden de pronkzittingen van carnavalsvereniging De Bokken in Sint Hubert gehouden. Hier was weer veel lokaal talent te bewonderen. Gemeenschapshuis de Jachthoorn was voor het pronkzittingweekend omgetoverd tot Bokkenstal.

De nieuwe presentator Martijn van Lanen presenteerde de vrijdag- en zaterdagavond op fraaie wijze. Met bekende en nieuwe artiesten was het een gevarieerd programma met muziek, dans en cabaret. Theijke de Wit stond voor de zeventiende keer in de buutton met een prachtige buut. 

Peter van der Cruijsen is tijdens de eerste avond uitgeroepen als Superbok 2023. Hierover leest u meer elders in deze Neije Krant. Het nieuwe jeugddweilorkest Ut Mekkert nam op vrijdagavond in de pauze het stokje over van Moi Zat - waarbij enkele leden van het gestopte dweilorkest Engsele zich hebben aangesloten – en nam plaats in de Bokkenbak. Ut Mekkert bestaat uit leden tussen de 14 en 25 jaar. We hopen als vereniging nog lang te kunnen genieten van hun muzikale klanken, iets wat tijdens de pronkzittingen zeker al gelukt is. 

Op zondag was het de beurt aan de jeugd met de jeugdpronkzitting met aansluitend de jeugdprinsenreceptie. Ook hier was veel jong talent te bewonderen en werden veel danskunsten vertoond door onze beide dansgardes. 

Prins Jop d’n Urste en prinses Lobke en hun hofhouding genoten volop. ‘Wij zijn trots op alle deelnemers en de vrijwilligers van onze vereniging die dit weer allemaal mogelijk hebben gemaakt. Een druk maar prachtig weekend’, zegt Sjors van Kempen van de pronkzittingcommissie. 

Mocht u er niet bij geweest zijn: foto’s van de pronkzittingen zijn te bewonderen in het Bokkenblad. Dit wordt op 4 februari vanaf 10:00 huis aan huis bezorgd in het Bokkenriek. Daarnaast staan van de diverse activiteiten van C.V. De Bokken ook foto’s op haar website www.debokken.nl