Aanstaande zaterdag 18 februari gaan Pieter Egelmeers en Monique van Loon warme worstenbroodjes verkopen tijdens de optocht (start 14.11 uur) van CV De Bokken in Sint Hubert. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.

“Geld voor onderzoek naar kanker blijft hard nodig. Iedereen kent wel mensen die strijden tegen deze ziekte. Elke euro draagt bij”, zegt Monique die als PR vrijwilliger al 10 jaar mee gaat met BIG Challenge naar Frankrijk.  

Onmacht omzetten in kracht

“Mensen vragen weleens, waarom ga je weer? Maar het is ongelooflijk wat zo’n week op die berg daar in Frankrijk met je doet. Dat moet je gewoon meemaken. We zijn blij dat we onmacht om kunnen zetten in kracht en ons steentje bij kunnen dragen”, zegt Pieter enthousiast. Zaterdag gaan ze met een aantal vrijwilligers aan de start van de optocht warme worstenbroodjes van Maassen Agri verkopen voor het goede doel. 

Farmers against cancer

Pieter en Monique doen mee met het grootste team binnen Alpe d’HuZes: BIG Challenge, farmers against cancer. Ze dragen de agrarische sector een warm hart toe. “Boeren zorgen voor ons dagelijks eten. Als gestopte melkveehouder draag ik graag een steentje bij”, zegt Pieter. Samen met Antoine van Loon organiseert hij het oppeppunt op de berg waar fietsers en lopers na hun beklimming bij kunnen komen. Monique werkt met haar bedrijf AgriContent voornamelijk in de agrarische sector. “Sinds 2012 verzorg ik als vrijwilliger PR in aanloop naar de Alpe en in de koersweek. Dit keer ga ik zelf op donderdag de berg oplopen met in gedachten mijn vriendin die nu strijdt tegen deze rotziekte. Foto’s maken en social media kan tussendoor ook”, aldus Monique.
 
Een worstenbroodje kost 3 euro. Wil je vooraf bestellen dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..