Eindelijk... dit weekend barst de carnaval echt los! Met een bomvol programma, beloofd het weer een gezellige boel te worden in Wilbertoord.

In het Klottenriek gaat het feest op vrijdag 17 februari beginnen met de jeugd.
Alle kinderen van Basisschool de Klimop komen dan, in hun mooiste carnavalsoutfit, naar de Wilg. Samen met Johann, Prinses Mieke en Nar Tom en hun gevolg, gaan ze er een gezellige middag van maken.
’s Avonds zullen de hoogheden met hun gevolg naar het openingsbal van de gezamenlijke aftrap met de zusterverenigingen van Mill, Sint Hubert en Langenboom gaan in de Wis in Langenboom 

Op zaterdag 18 februari, zullen de hoogheden met een kleine attentie weer bij mensen op bezoek, die door ziekte niet deel kunnen nemen aan de carnavalsactiviteiten. 

Carnavalsbal bij Café Zaal Amanshof

Op zaterdagavond 18 februari om 19.00 uur vind de Eucharistieviering plaats in de St. Josephkerk te Wilbertoord. 
Na de mis, is er een carnavalsbal bij Café–Zaal Amanshof, vanaf 20.30uur tot in de late uurtjes. Gratis entree

Optocht

Zondag 19 februari trekt vanaf 12.15uur de carnavalsoptocht door het Klottenriek. 
Al vele groepen en buurtschappen zijn druk bezig met de voorbereidingen…het beloofd weer een mooie optocht te worden. Later die middag zal de prijsuitreiking plaats vinden bij ‘Amanshof’.

Carnavalsmaandag

We beginnen deze dag met een gezellige carnavalsbrunch, met tonprater en muziek. Dit alles bij Gemeenschapshuis de Wilg vanaf 11.00uur. Zin om gezellig mee te brunchen? Kaartjes zijn te koop bij Maaike van Daal (06- 38723099) en kosten €11,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 11 jaar. 

Op zondag sluiten Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom de rij met de optocht.
Maar op maandag is het de beurt aan Jeugdprins Roel, Jeugdprinses Mees, Jeugdnarrin Nora, Jeugdvorstin Fien en hun gevolg, tijdens de kinderoptocht. Deze begint om 14.00uur, met aansluitend Carnavals-apenkooien in Sporthal d’n Turf, gevolgd door de prijsuitreiking van de kinderoptocht bij Cafe Zaal Amanshof, om 16.30uur. Vervolgens kunnen de kinderen samen met hun ouders deelnemen aan het kind ouder koe melken eveneens bij Café Zaal Amanshof.
Vanaf 19.00 uur wordt gestart met de ‘Wilbertoordse (mee) Blér avond’, beloofd het weer een gezellige avond te worden en hopen we vele Klotstèkers te mogen begroeten om er met z’n allen een geweldig feest van te maken.

Boerenbruiloft

Dinsdag…de laatste dag alweer van de carnaval.
Eerst gaan de hoogheden met hun gevolg mee feesten in de Wilg, tijdens de jeugdmiddag, en jeugdboerenbruiloft.
Daarna staat de boerenbruiloft op het programma. Willy en Mia van der Ligt, zullen dan in het onecht aan elkaar verbonden worden. Wie de trouwerij gaat voltrekken, blijft nog een verrassing.

Kaarten voor het eten tijdens de boerenbruiloft zijn te koop bij Café Zaal Amanshof, en kosten € 12,50 voor volwassenen, en € 6,25 voor kinderen tot en met 11 jaar.
Na het eten van de boerenmoes met worst en de receptie, zal er nog doorgefeest worden.

Maar aan alles komt dan een einde… en om 00.00 uur zullen de hoogheden, de sleutel weer terug moeten geven. 

Zover is het nog niet…we wensen dan ook alle Klotstèkers, en verder iedereen, een geweldig carnaval toe.
Want afsluitend met de lijfspreuk van Prins Johann:  
‘Eindelijk mogen we er weer tegenan …En maken we dur samen een kei schonne carnaval van!’

Alaaf!! Alaaf!!! Alaaf!!!