In het weekend van 10, 11 en 12 februari was het eindelijk zover: de Langenboomse pronkzittingen. In de tot feestzaal omgebouwde Wis werd op vrijdagavond afgetrapt met de eerste zitting.

Het was even aftasten voor deelnemers, technici en publiek, want het was de eerste keer dat de carnavalsvereniging een pronkzitting organiseerde op deze nieuwe locatie en dat is dan toch even spannend. Maar de stemming zat er al snel in, het publiek was enthousiast en het gevarieerde programma werd goed ontvangen. Dit was ook zo bij de ouderenzitting op zaterdagmiddag en de volledig uitverkochte zaterdagavond. 

Zo was daar Vader Abraham met zijn smurfen die vertelden waaraan tegenwoordig een goed liedje moet voldoen, en een vogelverschrikker legde uit wat het met je doet als je van alles om je heen ziet gebeuren maar niets kunt. De vrienden van prins Woud en prinses Marijn presenteerden een quiz om het prinsenpaar wat beter te leren kennen en boer René liet zien hoe het leven op de boerderij er tegenwoordig uitziet. Twee losbandige zusters hadden zo hun twijfels over hun leven binnen de kloostermuren, de mooie vrouwen gingen op paaldansles, er was een buut van een artiest over alles wat hij meemaakt, en een boyband vol Langenbooms talent zong het prinsenlied. De verschillende dansgroepen toonden voor de eerste keer hun showdans, de amigo’s en M4 zorgden voor de muzikale ondersteuning en een grote groep leden van de vereniging sloot de pronkzitting af met een medley. Al met al zo’n 4 uur vermaak verzorgd door de enthousiaste deelnemers, en achter de schermen ondersteund door heel veel leden van de carnavalsvereniging en vrijwilligers. 

Op zondagmiddag was de Langenboomse basisschooljeugd aan de beurt om hun acts te tonen. Onder leiding van jeugdprins Mart, jeugdprinses Nikki en jeugdnar Sep werd er op het grote podium gedanst en gezongen, werden er moppen getapt en acrobatische kunsten vertoond. En dat daar veel talent aanwezig was werd het publiek snel duidelijk. Wat waren de ouders en opa’s en oma’s weer trots. En natuurlijk werd er na afloop van de optredens volop gefeest door jong en oud. 

Het was een zeer geslaagd weekend vol entertainment en enthousiasme. De vereniging kijkt er met veel plezier en voldoening op terug. Voorzichtig worden er alweer plannen voor volgend jaar gemaakt. Maar eerst komt nog het echte carnavalsfeest. Vrijdag 17 februari zal D’n Aftrap, het grote openingsfeest in De Wis losbarsten. De Verkuskoppe en Verkusköpkes zijn er in elk geval klaar voor!