Dik en Dun tijdens Carnaval van Weleer in 2020 (Foto: Cockie Kremers)

Op carnavalsdinsdagmiddag (21 februari) wordt door de Directeur aan de Kerkstraat in samenwerking met SCM ’t Germelaand ‘Carnaval van Weleer’ weer gehouden.

Dit alles begint om 13.00 uur en Duo Boemerang zal er de muziek verzorgen. Maar ook is Dik en Dun weer van de partij en de beste carnavalsschlagers van toen worden gedraaid door QuWi. Toegangskaartjes zijn a 5,- euro verkrijgbaar bij de cafetaria van de Directeur aan de Kerkstraat 35-37 in Mill. De toegang is inclusief een kopje koffie of thee en gedurende de middag een borrelhapje.

Dik en Dun

‘Als de Germe in grote zwerme, ons heel Mills durpke wer op stelte zet’ dat is één van de bekendere zinnetjes uit een van de carnavalsschlagers van Dik en Dun. Maar ze begonnen niet als zanggroep. “Ik was als fotograaf mee naar Oberhausen in Duitsland,” vertelt Hans Hermsen, een van de initiatiefnemers van Dik en Dun. “Daar zag ik een optreden door een groep heren en zij deden het Zwanenmeer. Dat vond ik zo mooi, terug in Mill stelde ik aan wat heren hier voor om dit te doen op de pronkzittingen.” Cees Berends sloot iets later aan bij Dik en Dun: “We deden toen mee aan de pronkzittingen en aan de carnavalsoptocht, maar zingen deden we nog niet.” 

Het idee om een liedje te gaan maken werd in de nachtelijke uren geboren bij de Stoof. “We vroegen aan Harry Rombouts (gemeentesecretaris) of hij kon helpen, hij kon tekst maken.” In die tijd kwam muziek nog niet uit de computer. Boemerang speelde deze in een studio voor Dik en Dun in. Het bleef uiteindelijk niet bij dat ene nummer. Hans: “We hebben verschillende nummers opgenomen in verschillende studio’s. Op een van de nummers speelde zelfs trompettist Marty nog mee.” 

Het succes van hun nummers zit hem volgens Cees in de meezingers. “We hadden toen ook een mooie groep, allemaal mensen die actief waren in de maatschappij en verenigingen. Dat alles zorgde denk ik dat men het leuk vond.” En leuk vinden het vele nog steeds. Hans: “Nu vroegen ze ons weer voor Carnaval van Weleer, maar niet iedereen kon en toen zouden we het eerst niet doen. Maar een aantal van ons gaat toch naar die middag dus hebben we gezegd dat we dan ook wel wat nummers zullen zingen, de groep is wel niet zo groot nu, maar sfeer maken zal toch wel lukken.” 

Interview

Dit deel over Dik en Dun komt uit een interview wat we deze week met Hans en Cees hadden in het kader van 66 jaar carnaval. Beluister het hele interview met Cees Berends en Hans Hermsen in De Neije Krant Podcast. Dit kan via je favoriete podcast-app of via de rubriek Podcast op de website inmill.nl. Techniek was in handen van Thijs van den Heuvel, interview door Corné Kremers.