Foto: Peter Cornelissen

Met tranen in de ogen en een brok in de keel, maar met heel veel mooie herinneringen, kijken Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom terug op een prachtige carnaval, om nooit meer te vergeten.

Op vrijdagmiddag stond het schoolcarnaval en ’s avonds de jeugdsleuteloverdracht op het programma. ’s Avonds stond de jeugd- en grote- sleuteloverdracht op het programma. De Hoogheden hadden de sleutel na een leuk optreden gezamenlijk met de zusterverenigingen uit Mill, Sint Hubert en Langenboom in ontvangst mogen nemen uit handen van een vertegenwoordiger van de gemeente. Waarna het feest los kon barsten in de Misse in Langenboom.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren en bij Klotstèkers woonachting in het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill. Zoals gebruikelijk, werd ’s avonds de carnaval geopend met een viering in de kerk, waarna Carnaval 2023 écht kon losbarsten.

Surprise party

Na de mis, op weg naar een swingende avond bij Amanshof. 
Stemmen met neon armbandjes welk liedje er gedraaid werd, een draai aan het rad achter de bar om shotjes of bier te winnen was het een gezellige avond… tot in de late uurtjes. 

Carnavalszondag, de optocht. Met mooie creatieve creaties als Parels, een spoorwegovergang. De optocht werd afgesloten door de Prinsenwagen. CV Klare Kwats, met een mooie wagen in ruimte thema bleek de winnaar van de optocht, en ging met de wisselbeker naar huis.

Op maandag werd er gestart met een heerlijke brunch in Gemeenschapshuis de Wilg. Gezellige muziek en met tonprater Theo de Wit als Theike, die de belevenissen van elke bekende Wilbertoorders kwam vertellen, werd er volop gelachten in de zaal. Dit jaar stond ook weer het Kind-Ouder koemelken in Café Zaal Amanshof op het programma, waar ook volop gefeest tot in de late uurtjes, samen met de dweilers tussen diverse kroegen in de ‘oude’ Gemeente Mill en Sint Hubert.

De laatste dag van de carnaval… de Boerenbruiloft. 

Na een bezoek aan de jeugd in de Wilg met Jeugdboerenpaar, werd de koets klaar gezet, en gingen de hoogheden met hun gevolg op weg naar de Verbindingsweg onder begeleiding van een vrolijke noot van de Heigalmers om het boerenpaar op te halen. Nadat alle bezwaren waren weggewerkt, werden Willy en Mia van der Ligt in de onecht verbonden. De boerenmoes met worst kwam op tafel en daarna volgde de receptie. Met een geweldig huwelijksfeest, was het om elf over elf weer tijd om het huwelijk te ontbinden. 

Maar ook voor Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom was het om middennacht aangebroken om de sleutel terug te geven, aan onze eigen vertegenwoordiger van de gemeente: Mark Janssen.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht.. dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen.

Het was weer een geweldig mooi carnavalsjaar. 

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd, of carnaval gevierd heeft in het Klottenriek.

Iets wat Prins Johann ook bedoeld met zijn lijfspreuk:

‘Eindelijk mogen we er weer tegenan …En maken we dur samen een kei schonne carnaval van!’