Al enige tijd is er witte rook in Langenboom. Dit betekent dat het nieuwe prinsenpaar, de nar(rin) en het boerenpaar JA hebben gezegd en carnaval op een unieke, onvergetelijke manier gaan beleven.

Nu is het zo dat die eerste weken als undercover hoogheid gebruikt worden om de vele voorbereidingen te treffen. Carnaval lijkt dan nog ver weg. De lange nazomer was een goede afleider voor het naderende carnavalsseizoen, het was rustig in het dorp. Maar... de rust is verleden tijd. Nu is het speuren echt in alle hevigheid losgebarsten. Het is herfst, we hebben regen en lange donkere avonden en dat betekent puzzelen en prinsenspeuren! 

Afgelopen zaterdag was de eerste speurderuitzending online live te volgen. Met Marc en Pascal in de studio en Emy en Nathalie als razende reporters zijn Niek Willems en Frank Hendriks als mogelijke prins aan de tand gevoeld. De speurtocht naar de nar(rin) leidde via Koen v/d Berg naar Nadieh Schaap. Of de speurders al wat wijzer zijn geworden is nog maar de vraag. Onze hoogheden hebben vast intensieve mediatraining gehad en duidelijke instructies ontvangen over wat ze wel en niet mogen zeggen voor de camera. En vergeet daarbij niet de non-verbale communicatie. Is de nonchalance niet eigenlijk ingetogen enthousiasme? En is bruisend zelfvertrouwen wellicht bedoeld als dwaalspoor? De lakeien kwamen in de studio op bezoek met een schaal vol frikandellen. Daar zou ook een hint bij gezeten hebben maar het leek alsof deze al in de maag van de presentatoren verdwenen was voordat ze in de gaten hadden dat het een aanwijzing betrof. Ook dit is enigszins begrijpelijk. Van speuren krijg je grote honger. Ze hebben in elk geval nog een lange lijst aan namen door te nemen. De  geheime speurder zou hierbij van grote waarde kunnen zijn. Voor nu is het in elk geval nog niet duidelijk wie in het varkenspak zit. We speuren dus ook naar de geheime speurder.

Komende zaterdag presenteren de speurders tussen 15-16 uur Gein op het Plein. Alle potentiële prinsenparen, nar(rin)nen en boerenparen zijn uitgenodigd om naar het kerkplein te komen en daar samen een drankje te drinken. De ultieme gelegenheid om de kandidaten eens goed te bekijken en te bevragen. Ben je ook benieuwd? Kom dan ook. Je kunt natuurlijk ook thuis de uitzending volgen via prinsenspeuren.nl.

Om al wat voorbereidend werk te kunnen doen zijn er verschillende nieuw hints.

Voor het prinsenpaar: Deze prinses is magisch

Voor de nar(rin): Hij/zij is een bloem in de woestijn

Voor het boerenpaar met getuigen: Ook zij doen het samen. En daarnaast heeft de boerencommissie een foto van de boer en boerin vrijgegeven. Denk jij te kunnen zien wie dit zijn?

De ontknoping volgt op zaterdagavond 11 november tijdens Tis wer Verkusbal. Wordt vervolgd!