Foto: Bianca Hendriks

Op 11 en 12 november zijn de nieuwe hoogheden van de Langenboomse carnaval onthuld. Bij CV De Verkuskoppe zwaait prins Marko d’n urste met de scepter, samen met zijn prinses Rian en nar Koen.

Hun lijfspreuk ‘Dit joar zien wij er duk bij zulde gullie merken, want er is meer als alleen mar werken. leven ze in elk geval goed na. De afgelopen weken hebben ze tijdens de gezellige prinsenrecepties van de Germen, de Klotstekers en de Smouzen eindelijk in het echt ervaren wat het is om prinsenpaar en nar te zijn. Er is veel gedanst, gezongen, gefeest en vooral genoten. Het smaakt hen in elk geval naar meer.

En ook bij de jeugd gaat een feestelijk trio voorop in de polonaise met als doel het carnavalsseizoen van het Verkuskopperiek tot één groot feest te maken. Jeugdprins Milan, jeugdprinses Pleun en jeugdnar Tren kunnen er wat van samen. Hun lijfspreuk luidt: ‘Het feest kan beginnen want wij en onze Verkuskôpkes zijn binnen!’ 

Dat moet wel goed komen want op zaterdag 16 december wordt deze hoogheden een receptie aangeboden en iedereen is uitgenodigd om hen persoonlijk te komen feliciteren. De receptie voor de jeugd start om 17.11 uur, de receptie voor de volwassenen start om 19.11 uur. Alles vindt plaats in samenwerking met café De Misse in de zaal van De Wis. Na het officiële gedeelte is er een afterparty met DJ tot in de late uurtjes. Tot dan!