Tja, iedereen die in Mill geboren en getogen is of hier is komen wonen weet het, Mill is gezellig en leuk, kortom, Mill is wa ik wil. Maar dit is ook bekend bij carnavalsverenigingen in de regio.

Zo benoemden zowel de carnavalsverenigingen van Sint Hubert, Vianen, Katwijk als van Beugen ex-Millenaren als Prins carnaval. In Boxmeer is een ex-Germerinneke Prinses. Kortom, ook op andere plekken zei men net als bij SCM ‘t Germelaand: Mill is wa ik wil!

Vorige week plaatsten we al het bericht dat ex-Millenaren Alfred en Patricia Vlaar prinsenpaar zijn bij de Scheresliepers in Katwijk. In Sint Hubert verscheen op de 11e van de 11e geboren Millenaar Raymond Schakenraad als prins van de Bokken met prinses Linda. 

Maar er zijn meer ex-Germe die elders in het Land van Cuijk de scepter zwaaien. Zo is Joris Kahlert uit Mill samen met zijn prinses Elly het 60e regerend prinsenpaar dit seizoen bij de Beugense Vèrkeskôp.

In november verscheen bij carnavalsvereniging de Geitenbok in Boxmeer prins Raoul d’n urste en prinses Bianca (van Rosmalen). Voor het eerst in carnaval vierend Boxmeer heeft men daar een prinsenpaar. Deze eerste prinses (Bianca van Kempen) is een geboren en getogen Germerinneke, zij was vele jaren ook dansmarieke in Mill. Geen foto beschikbaar.

Maar ook in Vianen is een ex-Millenaar de aanvoerder van het carnaval bij CV de Heimussen. Robin Kramp zwaait daar als 48e prins Robin d’n urste de scepter dit carnavalsseizoen. Net als bijna alle andere carnavalshoogheden in het Land van Cuijk, is hij ook op het Prinsentreffen Land van Cuijk aanwezig op donderdagavond 25 januari in ’t Lagerhuis in Mill.

Kortom, Mill is zo’n beetje hofleverancier dit jaar van carnavalshoogheden in de gemeente Land van Cuijk. Want naast de prinsen en prinses, zijn adjudant John en hofdame Yvonne van de Scheresliepers woonachtig in Mill. Mill is wa ik wil, dit dus ook in de rest van het Land van Cuijk! 

Zie voor een bijbehorend lied en speciaal embleem de site www.milliswaikwil.nl.