De pronkzittingen in Wilbertoord zitten er weer op. Als vereniging zijn wij trots op alle artiesten in ons Klotstèkersriek. Een gevarieerd programma vol show, dans, muziek en veel, heel veel, humor!

Traditiegetrouw werd de pronkzitting na de proclamatie van Prins Giel d’n Urste, Prinses Simone en Narrin Sanne geopend door de winnaars van de playbackshow van de AKM. Ze brachten met ‘The final countdown’ een ode aan 50 jaar AKM.  

Daarna was het de beurt aan DKMELAJIDBB feat h-F Ev/h GNJ. Met veel muziek en een goed nieuws journaal brachten zij de actualiteiten en dorpspraat uit Wilbertoord.  

Natuurlijk mag de dansgarde niet ontbreken op de pronkzitting. Naast hun prachtige gardedans lieten ze later op de avond hun showdans zien: een dans in de stijl van sister act. Ook dit jaar zag het er weer super uit en was het tot in de puntjes verzorgd.

Daarna waren we aanbeland bij ‘Goed-coop’. Diverse typetjes kwamen een boodschap doen in de supermarkt en dit leverde hilarische situaties op.   

De vriendengroep van het prinsenpaar leverde ‘Dit was het nieuws’ af. Een kijkje in het leven van prins Giel en prinses Simone. Gelukkig waren de vrienden nu wel op de hoogte van de pronkzittingen. Tijdens het uitkomen, waren ze niet ingelicht.

‘Ronnie en Tonnie en hun vertolking van de lion king’ zaten dit jaar op de bus te wachten. Gelukkig moesten ze lang wachten, zodat ze allerlei droge grappen de zaal in konden slingeren.  

Tijdens het tweede weekend waren er speciale gasten. Als verrassing voor narrin Sanne deed de vriendengroep mee met de spelshow: ‘Wie van de drie’. Tijdens de spelshow leerden we Sanne nog beter kennen.  

Een andere gastartiest mocht aantreden in het tweede weekend en dit was Bart Sengers. Bart kwam met zijn paard de zaal in met zijn buut ‘Bertus wil ruiter worden’.  

De avonden werden muzikaal begeleid door de zonnig uitgedoste Heigalmers. Door de medley kwam De Wilg in zomerse sferen. Ze zorgden elke avond, tussen de acts door, voor een muzikale en vrolijke noot.   

Heigalmers artiesten, alle mensen voor en achter de schermen en natuurlijk het publiek, dankjewel: Het was weer uniek in het Klottenriek!