Foto: Lenny van Berlo

In het weekend van 2, 3 en 4 februari was het eindelijk zover: de Langenboomse pronkzittingen. In de tot feestzaal omgebouwde Wis werd op vrijdagavond afgetrapt met de eerste zitting.

De stemming zat er al snel in, het publiek was enthousiast en het gevarieerde programma werd goed ontvangen. Dit was ook zo bij de ouderenzitting op zaterdagmiddag en de volledig uitverkochte zaterdagavond. 

Zo leerde het publiek via een quiz van de vrienden van het prinsenpaar, Marko en Rian beter kennen; hielpen de vrienden van nar Koen hem aan een broodsmeerster; was Man Bijt Hond aanwezig om de gastvrijheid van het dorp te testen; zorgden de Zinkende Zwanen voor een spetterende act; testten de Mooie Vrouwen een pop-up wellness, waren er drie steengoede buuts, keken we naar Dorus’ Wilde Wereld en brachten de lakeien naast Langenbooms nieuws het prinsenlied. De verschillende dansgroepen toonden voor de eerste keer hun showdans, de Amigo’s en M4 zorgden voor de muzikale ondersteuning de pronkzitting werd afgesloten met een medley van Hollandse meezingers. Al met al ruim 4 uur vermaak verzorgd door de enthousiaste deelnemers, en achter de schermen ondersteund door heel veel leden van de carnavalsvereniging en vrijwilligers. 

Op zondagmiddag was de Langenboomse basisschooljeugd aan de beurt om hun acts te tonen. Onder leiding van jeugdprins Milan, jeugdprinses Pleun en jeugdnar Tren werd er op het grote podium gedanst en gezongen, en werden er moppen getapt. En dat daar veel talent aanwezig was werd het publiek snel duidelijk. Wat waren de ouders en opa’s en oma’s weer trots. En natuurlijk werd er na afloop van de optredens volop gefeest door jong en oud. 

Het was een zeer geslaagd weekend vol entertainment en enthousiasme. De vereniging kijkt er met veel plezier en voldoening op terug. Voorzichtig worden er alweer plannen voor volgend jaar gemaakt. Maar eerst komt nog het echte carnavalsfeest. Vrijdag 9 februari starten we met D’n Aftrap, het grote openingsfeest in Sint-Hubert, en vanaf zaterdag 10 februari is het één groot feest in De Wis, ons Langenbooms carnavalshuis. De Verkuskoppe en Verkusköpkes zijn er in elk geval klaar voor!

Alaaf!