Deze zin werd meerdere malen luidkeels gezongen op OBS De Kameleon te Mill. In deze dagen staat de school ook wel bekend als De Noelemak. De school heeft niet alleen zijn eigen carnavalslied, maar ook een eigen prins, prinses en een Raad van 12.

Dit jaar werd de sleutel door directeur José Martens overgedragen aan prins Stan en prinses Shalina. Zij zwaaiden de scepter over de school en deden dat met volle overgave. Het was een groots feest, dat al begon op maandag 1 februari nadat de namen van de prins en prinses werden bekend gemaakt. Samen met José hebben zij een feestelijk programma opgesteld voor de afgelopen week.

Zo hebben ze een proclamatie gemaakt en de klassen aan het knutselen gezet. Elke klas heeft zijn eigen carnavalsslinger gemaakt en die werden aan elkaar verbonden. Traditiegetrouw mogen de kinderen een dag ‘raar’ voor de dag komen. Dit jaar was de opdracht: ‘Kom in het groen!’ Van top tot teen!’ Met alle leerlingen en leerkrachten vormden zij donderdag op het schoolplein een levensechte Kameleon. Op donderdag mocht het prinsenpaar lunchen met de leerkrachten om vervolgens op vrijdag los te barsten in één groot feest!

De heersers over het Germelaand (Prins Jan, prinses Kristel, jeugdprinses Dania en Narrin Britt, jonkvrouwen Iris en Fieke) en hun gevolg bezochten onze hoogheden tijdens dit spektakel. Prinses Kristel is geen onbekende op De Noelemak. Zij heeft in het verleden als Juf Kristel voor de klas gestaan. Maar daar houdt het niet bij op... jeugdprinses Dania van der Velden en jonkvrouw Iris van Gemert hebben hun basisschooljaren doorgebracht op De Noelemak. Alle hoogheden bij elkaar zorgden ervoor dat het een groots feest werd, dat werd afgesloten met gezellige, maar vooral knotsgekke spelletjes.

Prins Stan en prinses Shalina... Bedankt!

Alaaf!