Foto: Heidi Willems

‘Je hebt elkaar allemaal nodig, anders lukt het nooit’, dit is Willy’s motto, de Klotstèker van het jaar. Dit motto, maakt het momenteel ook zo dubbel.

‘Het is heel mooi en dankbaar, dat je gevraagd en gekozen wordt, als ‘Klotstèker van het jaar 2017! Maar als dan de Klotstèker van het jaar 2016, Geert van den Elzen – een kameraad - en Arie Hurkmans, waar ik toch veel mee samengewerkt en meegemaakt heb, zo plotseling overlijden, geeft dit toch een hele donkere rand, aan deze zo mooi titel’, vindt Willy.

Willy heeft een enorme lijst achter zijn naam staan, zeker als het gaat om het vrijwilligerswerk in Wilbertoord en maar ook daar buiten.
Al op jonge leeftijd zat Willy in het verenigingsleven in Wilbertoord. Op 14-jarige leeftijd deed hij al zijn intrede bij het Jeugdbestuur van de NIMO. En werd na enkele jaren zelfs voorzitter. In 1982 heeft hij het voorzitterschap doorgegeven, omdat hij toen, samen met Mia, ging verhuizen naar Sint Hubert.
Vanaf 1987 zijn Willy en Mia weer in Wilbertoord komen wonen. Het vrijwilligerswerk stond op dat moment op een laag pitje. Totdat Mia, Willy letterlijk en figuurlijk van de bank afhaalde. En in de woorden van Mia: ‘Had ik dat maar nooit gedaan’.
Willy is vanaf toen het verenigingsleven ingedoken en niet meer weg te denken. Bij de EHBO-vereniging, Vereniging Wilbertoord, toneelvereniging Internos, v.v. De Willy’s en natuurlijk ook bij carnavalsvereniging de Klotstèkers, is Willy zeer actief of actief geweest. Met bij verschillende verenigingen een belangrijke bestuursfunctie.
Bovendien is Willy verder nog voorzitter bij buurtschap de Binding en voorzitter bij de ondernemingsraad van Langenpac in Wijchen, waar Willy al 24 jaar werkzaam is.
Ook is hij bestuurslid van Gemeenschapshuis De Wilg, waar hij zich in wil zetten voor ‘De Wilg’, de gebruikers, beheerders en vrijwilligers.

De Klotstèkers

Willy is, samen met Mia, niet meer weg te denken bij de carnavalsvereniging. In 1996 ging Willy het bestuur versterken. Dit doet hij nu 20 jaar en samen zitten ze al 21 jaar bij de carnavalsvereniging. In 2002 waren zij prinsenpaar in het Klottenriek.
Willy is bij vele commissies betrokken… kortom een graag gezien persoon bij de Klotstèkers.
Dat Willy in 2015, de Koninklijke onderscheiding heeft mogen ontvangen, mag dan ook zeker vernoemd worden. En dan nu de titel, ‘Klotstèker van het jaar’! Een onderscheiding die Willy dan ook zeer zeker heeft verdiend.

Willy, en daarbij Mia, kinderen en kleinkinderen, van harte gefeliciteerd met deze benoeming, namens alle Klotstèkers.