Foto: Karin Peters

Zoals elk jaar trekt de optocht op carnavalszondag door de Millse straten. U kunt de inschrijfformulieren halen bij Buitengewoon Cadeau aan de Hoogstraat 10 in Mill.

Daar kunt u deze ook inleveren en na de betaling van het startgeld, ontvangt u meteen uw startnummer. Op onze website kunt u het inschrijfformulier ook downloaden alsmede andere informatie. Ga daarvoor naar: www.germelaand.nl.

De optocht vindt plaats op carnavalszondag 26 februari en start vanaf de Leeuwerikstraat om 14.11 uur.

Er zijn weer diverse categorieën. Gemotoriseerde deelnemers, ongemotoriseerde deelnemers, buitendorpse deelnemers en individuele van 1 tot en met 4 personen.

Dit jaar is de optocht toch nog gemotoriseerd. Vorig jaar is er, na overleg met diverse deelnemers, besloten om de ongemotoriseerde optocht in fases te gaan realiseren.

Er zijn inmiddels al diverse inschrijvingen binnen. De commissie heeft ook, samen met alle deelnemers, een groepsapp aangemaakt. Dat is een goede tool om eventueel direct vragen te kunnen stellen, of informatie te delen. Dus het contact met de deelnemers en de commissie onderling verloopt op deze manier heel goed.

Ook gaat de optochtcommissie alle deelnemers bezoeken. Zo worden allerlei dingen goed besproken en voor deelnemers die bijvoorbeeld een te grote tractor hebben of een aggregaat met een te hoge capaciteit, wordt er gesproken of we een ander alternatief kunnen bedenken.

Ook wordt er aan de bouwers aangeboden om samen naar Velden te gaan kijken. Daar zijn ze zeer ervaren in het bouwen van carnavalswagens.

Dus al met al, zijn er veel positieve ontwikkelingen gaande voor wat betreft de Carnavalsoptocht op zondag te Mill. Mocht u ook geïnteresseerd zijn en zin hebben om mee te doen met de optocht, dan hopen wij uw aanmelding spoedig tegemoet te zien.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of volg ons op Facebook.