Vrijdag 3 februari, tijdens de 3e pronkzittingsavond, was het zover. Na weken in spanning te hebben gezeten, mocht het nieuwe boerenpaar van de Klotstèkers zich aan het publiek bekend maken.

Zou er dan eindelijk een boerenpaar van buurtschap de Grensmikkers komen? Ja, een écht boerenpaar... niet alleen op carnavalsdinsdag.
Herman en Gerdi Derks zijn in het dagelijks leven, ook druk in de weer op hun boerenbedrijf.
‘Wie melkt onze koeien tijdens de boerenbruiloft?’ was dan ook iets waar Herman en Gerdi over hebben nagedacht.
Na een kleine week bedenktijd, kwam het antwoord ; ‘Ja, wij worden het nieuwe boerenpaar van de Klotstèkers’.
De boerenbruiloftcommissie ligt onder een ‘vergrootglas’ bij de Grensmikkers…en hoe komen ze dan ongezien op het erf bij familie Derks? Elly en Marius Selten houden namelijk alles scherp in de gaten en weten vaak eerder wie er bij de buren op bezoek zijn, dan de buren zelf.

Al veel, heel veel jaren, hebben de Grensmikkers moeten wachten op een boerenpaar…nu is het zover, met Herman en Gerdi Derks.

Tot en met carnavalsdinsdag gaan ze door het leven als;

Herman van Bert van Herman en Helena Derks van de Millseweg en van Mien van Gerardus en Gerarde Vereijken uut Beek en Donk

Gerdi van Jan van Willem en Anna van den Broek van de Nor en van Annie van Bert en Gradina Derk van de Lampere

Vakanties en dergelijke, zijn niet de meest favoriete bezigheden. ‘Nee, dan vieren we liever 4 dagen carnaval en zijn we altijd 4 dagen op de kermis in Wilbertoord en in Wanroy’, zeggen Herman en Gerdi gezamenlijk. Feestjes en gezelligheid is aan hun wel besteed, dus dat zal best weer goed gaan komen deze carnaval.

De boerenbruiloftscommissie heeft van te voren aanwijzingen gegeven. Herman en Gerdi zijn wel verschillende keren genoemd... maar zeker is het pas, als ze daar echt achter het doek tevoorschijn komen. Daarom bij deze nog even de aanwijzingen op een rijtje, met de uitleg;

  • ‘Zij ziet deze boer als haar man. Hij is dan ook graag die man’: Wanneer je dit in het dialect uitspreekt, krijg je Hur man(Herman) en Ger die(Gerdi)
  • ‘Je zult goed moeten zoeken tussen de dames, maar achteraf is hij altijd makkelijk te vinden’: Herman is natuurlijk vaak tussen de koeien(dames), maar achteraf kijk je de koe in de kont, ofwel is het dus gemakkelijk praten.
  • ‘De tattoo is op beide van toepassing’: Een tattoo is letterlijk op je lijf geschreven. Herman en Gerdi zijn al boer en boerin, dus is dit ze op het lijf geschreven.

Hierbij willen we iedereen uitnodigen voor de trouwerij op carnavalsdinsdag en de boerenkool met worst bij Café - Zaal Amanshof, met aansluitend de feestavond tot in de late uurtjes.

Wie dit jaar de trouwerij gaat voltrekken, is voor nog de vraag.

Kaarten voor het eten zijn zondag 12 februari te koop bij Café - zaal Amanshof en kosten voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen onder 12 jaar € 4,75.

Namens de boerenbruiloftcommissie alvast een fijne carnavalstijd toegewenst en wie weet tot ziens op de boerenbruiloft.