Zondag 28 januari vond er een schitterende jeugdpronkzitting plaats bij de Klotstèkers in Wilbertoord. Exact half twee werd gestart met een gevarieerd programma van dans, muziek en diverse sketches en buuts.

Ruim drie uur vertier dat werd afgesloten met de grote finale, dit alles georganiseerd door de commissie jeugdcarnaval van de Klotstèkers.

Na de officiële opening van de voorzitter werd het woord gegeven aan vorstin Senne, die deze middag op een voortreffelijke wijze in goede banen wist te leiden. Het podium liep vol met jeugdige raadsleden, hofdames en dansgarde. Dit alles onder leiding van prins Jur, prinses Janne en nar Kyan. Prins Jur liet enthousiast zijn proclamatie horen en sloot deze af met zijn lijfspreuk: “HET IS TIJD VOOR LOL EN GEIN, CARNAVAL 2017 ZAL FANTASTISCH ZIJN!

Als eerste beklommen de jongste leden van Topido het podium, een mooie dance-act verzorgd door acht lieveheersbeestjes, dit maal zonder puntjes maar als ware sterren. De wat oudere leden van Topido kwamen dit jaar gevaarlijk voor de dag als de Kung Fu Panda's.

Daarna was het de beurt aan onze eerste internationale ster Silvy Meis, dit keer zonder Jeroen wat die kon Wilbertoord niet vinden. Een aantal spectaculaire weddenschappen kwamen voorbij in een aflevering van Wedden dat ik het kan!

De jeugddansgarde verscheen ten tonele met een goed uitgevoerde gardedans. De nationale sterren Rocking Harrie's lieten de zaal genieten van stoere rocknummers afgewisseld met enkele boerenrock nummertjes.

De winnaars van de AKM playbackshow brachten hun nummer "Sofia" met veel gevoel ten gehore.

De Dance Girls lieten een strak en snel uitgevoerde streetdance zien. De sportieve Mrs. Williams nam het in een heuse grand slam tennis finale op tegen de beruchte plaatselijke favoriet Mrs. De Wit, licht geraakt!

Hierna was het podium voor "Playback je gek", mooie mix van playback en cabaret afgesloten met de jeugdhoogheden in de hoofdrol.

De Partygirls verschenen zeer kleurrijk op het toneel met een mooi uitgevoerde dance-act.

Buurman & Buurman hadden een mooie buut in de ton, met een hoog humorgehalte en een uitstapje naar Belgie kwamen deze twee klussers ludiek voor de dag, A je to!

De Glittergirls lieten een mooie goed ingestudeerde dans zien waarna de skôn mannen op het toneel verschenen: Het hoofd op de buik of zat het hoofd in de pet, in elk geval skôn gedoan!

Als laatste liet de jeugddansgarde iedereen van hun nieuwe showdans genieten, een lust voor het oog en hartstikke goed neergezet.

De vriendinnen van onze prinses en vorstin sloten uiteindelijk de middag af met een verrassingsoptreden. In een aflevering van "postcode loterij prinsenjacht" gingen zij op zoek naar de ware prins op het witte paard, of deze voor de dames is gevonden blijft nog een raadsel.

Nadat prins Kees voor iedereen een mooi woordje had, hebben we deze middag gezellig afgesloten. Met het grote finalelied werd in polonaise het podium verlaten, waarmee er een einde kwam aan deze geweldige middag!