Foto: Jessica Beerendonk

Afgelopen zaterdag 18 en zondag 19 februari vonden de jongeren pronkzittingen plaats in de theaterzaal van Myllesweerd. De organisatie hiervan lag in de handen van de Foekepot die dit jaar zijn 55 jarig jubileum viert.

Het was weer een prachtige avond en een heel leuke middag voor en door heel veel kinderen uit Mill.

De presentatie lag in handen van het vermaarde duo Ko (v.d. Ven) en Gijs (v.d Maden). Ze openden de show op een ludieke wijze en ze presenteerden de show en acts op een prima wijze en hielden er de vaart goed in. Maar dat moest ook wel, want er deden maar liefst meer dan 100 kinderen mee met de pronkzittingen.

De openingsact waren de stuiterballen. Een klein jongetje en een klein meisje met allebei een heel grappig kostuum. En stuiteren, nou dat konden ze als de beste. Ook de groep de Kameleonnetjes waren allemaal heel kleine kinderen met “glow in the dark”. Altijd weer heel leuk om te zien. De BN’ers maakten meteen op het podium een groot feest door middel van een polonaise met de Prins, Prinses, Narrin en de hele jeugdraad. De Superstars hadden wel heel grote handen, en hun optreden was een groot succes.

Er was zelfs een schoolklas, met een schooljuf en kinderen die prima moppen konden tappen. Zij hadden de lachers op hun hand. Daarna K3 met heel leuke jurkjes die de hippie shake op het toneel brachten. Het Hart van Germelaand kwam met allerlei nieuwsfeitjes, jawel uit ut Germelaand. Ook alle meiden die zich de feestmutsen noemden hadden het goed voor elkaar. Er waren mooie mutsen bij.

De kleinste dansmariekes van de Foekepot, de Elfkes genaamd, hadden een sprookjesachtige mooie dans.

De drillinstructors waren allemaal compleet in militair tenue en het zag er erg goed uit. De Dreamgirls lagen in eerste instantie te slapen. Ze droomden dat ze later dansmariekes wilden worden. Ze lieten zien dat ze er helemaal klaar voor waren. Alle meisjes gestoken in een echt dansmariekepakje en dansen konden ze ook heel goed. Ze kunnen gerust gaan solliciteren bij de Foekepot. De dames van Winkelketen de Jumbo hadden het goed voor elkaar. Leuke grappen en het was erg komisch. De meiden van de Girl Power lieten het publiek een prachtige dans zien. De JJLJ zorgden voor mooie effecten met hun glow in the dark dans.

De leden van de Foekepot hadden ook iets ingestudeerd. Prachtig om te zien. De zaal was helemaal donker en zij hadden gekleurde hoepels waarmee allerlei heel mooie effecten bereikt werden. Echt schitterend om te zien. De Crazy Frogs waren ook helemaal in stijl gekleed en dat was in dit geval dus helemaal in het groen. De Party Girls hadden een zeer energieke dans ingestudeerd. Color Bolbs waren allemaal onherkenbaar, want ze hadden zich verstopt in een doek en deden een dansje op het gezellige nummer Happy. Erg leuk om te zien.

De jubileumdans van de Foekepot was heel erg mooi om te zien. Het was voor het publiek weer echt genieten.

De Partypoppers brachten daarna ook nog een dansje wat erg mooi was. De brandweerboys, die bestond uit 3 stoere mannekes, zorgden ervoor dat mensen die vooraan zaten, in ieder geval een nat pak konden krijgen. De Secretaresse Girls waren ook goed verborgen in het donker en hadden een mooie dans (glow in the dark).

Uiteraard sloten de Losbollekes met hun Carnavalsschlager de jeugdpronkzitting op gepaste wijze af.

Al met al kan de Foekepot terugkijken op een paar prachtige pronkzittingen met een hoog niveau. Voor de komende jaren is succes nog wel gewaarborgd, want er is meer dan genoeg talent in Mill.

Klik hier voor de foto's.