Vorig seizoen is het de Speurneuzen door (gebrek aan) tunnelvisie niet gelukt om voor de onthulling te achterhalen wie de jubileumprins zou zijn. En dat is deze fanatieke groep speurders niet in de koude kleren gaan zitten!

Om een nieuw misser te voorkomen, worden dit jaar alle strategieën uit de kast gehaald om het 56ste prinsenpaar van CV De Verkuskoppe tijdig te ontmaskeren. En dat doen zij zeer fanatiek. De kandidaat prinsenparen worden bespied en beslopen en zo komt het dat potentieel gevoelige informatie op film wordt vastgelegd en via Facebook wordt gedeeld met alle andere medespeurders. Zo is onder andere te zien dat de Speurneuzen geen middel schuwen om rustig naar binnen te gluren en dat er Langenboomse Verkuskopkes zijn die het helemaal zien zitten dat papa de nieuwe prins zou kunnen zijn en zelfs als opwarming wat polonaises lopen. En zou er echt gewerkt worden aan een nieuwe gepersonaliseerde prinsenwagen? Alle speurpraktijken roepen veel vragen op. Tijdens een eerdere editie van deze krant zijn voor zowel het nieuwe prinsenpaar als de nieuwe nar of narrin twee cryptische omschrijvingen gegeven. Afgelopen zaterdag tijdens de live-uitzending van de LOM kwam daar een derde omschrijving bij. Tevens kon er door oplossen van een raadsel een extra exclusieve hint (voor prinsenpaar en nar(rin)) verdiend worden. Duidelijk is in elk geval dat de speurneuzen nog niet allemaal dezelfde kant op wijzen. In de prinsenpoll lopen een aantal paren wat stemmen betreft voorop. Maar zit de echte prins hier ook bij? En ook op de narrenpoll wordt fanatiek gestemd. Nog ongeveer 11 dagen wachten en weten we het. Tot die tijd is het speuren, speuren en nog eens speuren!

De cryptische omschrijvingen voor het nieuwe prinsenpaar zijn:

  1. Ze zijn geschikt!
  2. De eersten zullen de laatsten zijn.
  3. Ze zien nu al dubbel.

De cryptische omschrijvingen voor de nieuwe nar of narrin zijn:

  1. Wennen is niet nodig.
  2. Via via.
  3. In den adel verbonden.

Tijdens de uitzending van de LOM op zaterdag 4 november zal een nieuwe aanwijzing volgen. Tevens zullen er voor de luisteraars exclusieve hints te verdienen zijn.

Denk jij te weten wie het nieuwe prinsenpaar en/of de nieuwe narrin of nar wordt? Breng dan je stem uit op www.verkuskoppe.nl.

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen van het prinsenbal op 11 november. Het belooft een gezellige feestavond te worden met als hoogtepunt de verschijning van het nieuwe prinsenpaar en nar(rin) en een swingend begin van het nieuwe carnavalsseizoen. Wil je met de buurt, je vrienden, familie of ander samengesteld speurteam meedoen aan het speurspel voorafgaand aan en tijdens het prinsenbal? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen omtrent het nieuwe prinsenpaar en de narrin of nar? Volg ons dan in de lokale media, op www.verkuskoppe.nl, via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom en Prinsenpaar Verkuskoppe) en Instagram (#verkuskoppe).

Wordt vervolgd...