Afgelopen zaterdag was de eerste uitzending bij de Lokale Omroep Mill van de Speurders van ‘t Germelaand. De speurders bestaan uit Martin Schep, Ko van der Ven en Gijs van der Maden. Anne Derks functioneert op de achtergrond mee.

De eerste aanwijzing was: “Zij heeft er niets mee en dat had hij kunnen weten”. En daarmee zijn ze meteen aan de slag gegaan. En uiteraard volgde er ook een tweede aanwijzing. Deze luidde als volgt: Ze zochten ooit de grenzen op en die hebben ze nu bereikt.

Tijdens de eerste uitzending hebben ze filmpjes ontvangen en van vele luisteraars diverse tips. Dit staat op de website van Stichting Carnaval Mill: www.germelaand.nl, of is te bekijken via YouTube https://youtu.be/JPEOHVUy0dI. In dit filmpje stond de derde aanwijzing: Vroeger was zij altijd de klos, maar nu doet hij het met veel plezier.

Maar het is niet alleen speuren wat ze doen. Deze enthousiastelingen hebben zelfs een vlog gemaakt. Via dit adres: https://youtu.be/xt4ymJ38Dds kan men een erg leuk filmpje bekijken op You Tube.

Dus aan vindingrijkheid geen gebrek. Nu is het aan de speurders om te ontdekken wie er de opvolgers worden van Prins Marco II en Prinses Marijke. Dat zal een hele kluif worden.

Men kan de uitzending nog volgen op de Lokale Omroep Mill op zaterdag 4 en 11 november tussen 17.00 en 18.00 uur. En mocht je tips hebben, of menen te weten wie het nieuwe Prinsenpaar van ut Germelaand wordt, dan kun je een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of volg hen op Facebook: Speurders Germelaand.