Foto: Bianca Hendriks

Zaterdag 11 november verschenen prins Peter d’n urste en prinses Esther (van Schijndel) als het nieuwe prinsenpaar van de Verkuskoppe. Samen met narrin Manon (Straatman) gaan ze als 56ste prinsenpaar dit carnavalsseizoen voorop.

Tijdens de spelavond voorafgaand aan de onthulling streden verschillende speurgroepen om de winst. De speurders waren dit jaar zeer fanatiek en hebben de 11 kandidaat prinsenparen en potentiële narren goed in de gaten gehouden. Tijdens het ‘schot voor de boeg’ presenteerden de verschillende groepen op ludieke wijze de manier waarop zij dachten de juiste prins te hebben geïdentificeerd. Twee potentiële prinsenparen sprongen eruit en tot het einde van het spel bleven de neuzen in twee verschillende richtingen wijzen… Slechts één groep had zowel het prinsenpaar als de nar goed geraden!

De lijfspreuk van het prinsenpaar “Met ons als prinsenpaar is carnaval muzikaal gestemd dit jaar!” werd tijdens de felicitaties van de hoogheden meteen in de praktijk gebracht. De blaaskapel waar prins Peter d’n urste onderdeel van uitmaakt, M4 uit Boekel, bracht de stemming er goed in!

Zaterdagavond 9 december wordt het enthousiaste prinsenpaar en hun narrin een receptie aangeboden. Deze start om 19.11 uur in zaal D’n Bens. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om de hoogheden te feliciteren!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het nieuwe prinsenpaar en hun narrin? Volg hen dan in de lokale media, op www.verkuskoppe.nl, en via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom en Prinsenpaar Verkuskoppe).