Foto: Udo Kuipers

Zaterdag d’n 11de van d’n 11de... hét prinsenboek komt binnen! Het boek gaat open, de aanwijzingen voor het prinsenpaar en nar/ narrin staan op de eerste bladzijde. Wie o wie stapt er uit het prinsenboek?

Eerder op de avond was het tijd voor de schlagers, met 4 deelnemers. Dit jaar was het buurtschap de Splitkanters, die de winnaar is geworden. Een geweldig lied, dat met veel enthousiasme ten gehore werd gebracht, was de reactie van de jury.

Ook zijn die avond de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Frank en Monique van Amstel zijn al 11 jaar bij de carnavalsvereniging en Jan Cornelissen al 33 jaar. Als nieuw lid is Tom Raaijmakers welkom geheten.

Die avond is ook het prinsenboek dicht gegaan voor Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek en zijn vriendin Juliët. Het ‘afscheid’ bestond uit een onechte huwelijksplechtigheid van Prins Kees en Prinses Leonie. Natuurlijk speelden hun ‘carnavalskinderen’ Nar Niek en Juliët hierbij ook een rol. Nadat deze ceremonie was voltrokken en het avontuur als hoogheden voor hun was afgelopen, wachtten we met z’n allen vol spanning af.

En dan... om 11 over 11, slaan we de eerste bladzijde van het prinsenboek open en komen daar Prins Rob Hendriks, Prinses Sandra Jacops en Narrin Nina Janssen tevoorschijn. Nadat de speurders eerder die avond de laatste aanwijzingen hadden gekregen, stonden er nog verschillende ‘kandidaten’ op het lijstje. De speurders hadden alle hoogheden bezocht, ze zaten dus goed in de richting, maar zeker was het pas toen het prinsenboek open ging en daar de jubileumhoogheden uit het boek sprongen.

Op zondag 12 november hebben de Heigalmers een serenade gebracht bij het nieuwe prinsenpaar. Ook de jeugd met hun kersverse hoogheden waren hierbij aanwezig. ‘Geweldig allemaal’, vertelde Prinses Sandra. Er werd nog volop na gekletst over de eerste ervaringen als hoogheden van het Klottenriek.

‘Het is een eer om dit jaar als jubileumhoogheden voorop te mogen gaan’, was dan ook een reactie van Prins Rob, als ze samen terug kijken op hun nu nog prille carrière als prins, prinses en narrin.

Op zaterdag 16 december, tijdens het jubileumfeestweekend, wordt er een receptie gehouden voor de hoogheden. Familie, vrienden, buurt, bekenden en verder alle Klotstèkers... iedereen is welkom zaterdag 16 december in d’n Turf in Wilbertoord.

Afsluitend met de lijfspreuk met Prins Rob: "Lach, geniet en mak veul lol op auw eige manier. Dit jubileumjoar doen we dat mit veul plezier!"

Alaaf, Alaaf, Alaaf!