Op carnavalszondag, 11 februari zal de grote optocht van ’t Gèrmelaand weer door de Millse straten trekken. De start is om 14.11 uur en de optocht vertrekt vanuit de Leeuwerikstraat.

Categorieën

Er zijn wat veranderingen doorgevoerd. “Klopt, dit jaar hebben we geen categorie buitendorps,” vertelt Jack Brienen. Hij is lid van de optochtcommissie. “Uiteraard zijn buitendorpse deelnemers nog steeds meer dan van harte welkom, zij kunnen zich inschrijven in één van de andere categorieën.” De categorieën zijn gemotoriseerde deelnemers, ongemotoriseerde deelnemers en individuele van 1 tot en met 4 personen. Maar er zijn meer veranderingen.

Inschrijven

Anders dan voorgaande jaren is ook het inschrijven. Dit kan nu volledig digitaal en vanuit de luie stoel. “Dit was een wens van veel deelnemers. We hebben gezocht naar een mogelijkheid nu alles digitaal te doen, online aanmelden en ook meteen het inschrijfgeld voldoen. Dan is alles meteen geregeld.” Inschrijven kan via de site www.germelaand.nl. Daar is ook het reglement te vinden, een overzicht van de categorieën, kosten en de te winnen prijzen.

App

De optochtcommissie heeft een speciale WhatsApp-groep in het leven geroepen. “Van elke deelnemende groep willen we graag 1 of 2 contactpersonen aan dit groepje toevoegen. Zo kunnen we snel zaken doorgeven, maar ook kan men elkaar helpen en assisteren.” Als voorbeeld noemt Jack dat men soms op zoek is naar materialen of gereedschap om wat te maken. “Maar ook als men juist niet precies weet hoe men wat moet doen, is zo’n vraag in de WatsApp-groep te stellen. Al vaker dan eens heeft men elkaar zo kunnen helpen. En dat is de bedoeling. Want we willen samen met alle deelnemers een meer dan mooie optocht organiseren in Mill.”

Meer

Kijk voor meer informatie over carnaval in Mill op www.germelaand.nl of check de social media van SCM ’t Gèrmelaand en de Foekepot voor alles over carnaval voor jeugd en jongeren.