Vrijdag 19 en zaterdag 20 januari werden de pronkzittingen van carnavalsvereniging de Bokken gehouden.

Beide avonden kwamen de prinsenparen (prins Han I en prinses Annemieke samen met jeugdprins Geert en jeugdprinses Chrisje) met hun gevolg, begeleid Schup & Schoeffel en de buutmars, stipt op tijd de zaal binnen. Hierna heette de voorzitter, Paul van de Wiel, het college van B&W, de zusterverenigingen, genodigden, ereleden van c.v. de Bokken en het publiek welkom en stelde beide prinsenparen met hun gevolg voor waarna prins Han d’n urste en prinses Annemieke hun proclamatie voorlazen. Daarna nam presentator Huib Kessels het woord over. Huib wist beide avonden de presentatie van het volle programma op zich te nemen.

De eerste verrassing voor het prinsenpaar was een videoboodschap van hun beide zoontjes. De “Bokkenpootjes” openden vervolgens het programma op vrijdag met hun gardedans en op zaterdag met de showdans. De trainster van de “Bokkenpootjes”, Auke Lamers, werd hiervoor in de bloemetjes gezet. Hierna ging SJBS de strijd aan met het prinsenpaar en hun gevolg door het spelen van enkele spellen van Koningsdag. Die “strijd” werd gewonnen door het Prinsenpaar met een picknick als beloning. Daarna zong “de Selectie” de schlager van ’t Bokkenriek. Vervolgens kwamen de teamgenoten van narrin Emmy die met een leuk filmpje lieten zien hoe het eraan toegaat voor -, tijdens - en na een voetbalwedstrijd van de Willy’s. Gevolgd door het tweede verrassende optreden “de Kliek van Annemiek.” Met woordgrappen en stevige oneliners wisten zij menig lachsalvo maar ook een “ohh en ahh” bij het publiek te ontlokken. “Schup & Schoeffel” bracht dit jaar weer een perfect en met veel passie uitgevoerde gardedans. Iets waar c.v. de Bokken trots op is.

Op vrijdagavond kwamen David en Bianca Konings als Grad en Grada met hun complete gevolg te voorschijn.

Direct na de pauze was er een optreden van “meer Piemels de man”. Deze vriendinnen van narrin Emmy wisten haar te verrassen met een filmpje gevolgd door een a capella liedje en dansje. Waarna Elly Hartjes - Wientjes in het zonnetje werd gezet en onderscheiden met de titel “Superbok 2018”. Vervolgens kwam de derde verrassingsact: “de Surpise Act”. De zussen, Marieke en Gertie, deden enkele leuke dansjes, die ze in hun jeugdjaren samen met hun zus Annemieke opvoerden, nog eens over. Gevold door “Net Anders”. Beide “dames” wisten met hun act als solliciterende stewardessen, tijdens vlucht N-264, de lachers op hun hand te krijgen. Waarna ’t Kreatief met een interactieve quiz narrin Emmy wist te verrassen. Gevolgd door de meiden van “Six-Teen” met een mooie en goed uitgevoerde dans. Vervolgens kwam “Theyke”, dit jaar als blaasmuzikant. Het laatste optreden waren De Daltons die met enkele sketches het publiek wisten te vermaken.

Als afsluiting kwamen alle deelnemers nog één maal op het podium. Voorzitter Paul van de Wiel bedankte iedereen voor het mogelijk maken van twee geslaagde avonden en Huib voor het presenteren. Het waren de laatste pronkzittingen voor Huib als presentator. Tot slot verliet iedereen in polonaise het podium.

De pronkzittingen werden beide avonden muzikaal ondersteund door Engsele (met enkele leden van harmonie Ons Genoegen).

Deelnemers, Sjouwbokken, Atlantic Power, de Jachthoorn, vrijwilligers en natuurlijk het publiek, allemaal bedankt. Het waren twee verrassende avonden waar wij net z’n allen met veel plezier op terugkijken. Voor foto’s van beide avonden: www.debokken.nl.