Een prachtige carnaval, met bijzondere, onverwachte momenten die we met z’n allen niet gauw zullen vergeten. Zeker voor onze hoogheden Prins Rob, Prinses Sandra en Narrin Nina, was het echt; ‘Lach, geniet en maak lol op ow eigen manier, dit jubileumjoar doen we dat met veul plezier’.

Op vrijdagmiddag stond het schoolcarnaval en ’s avonds de jeugdsleuteloverdracht op het programma. De sleutel kon mee naar het Klottenriek en carnaval ging van start met het jeugdbal in de Wilg.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij de Klotstèkers in Aldenhorst, zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen gaan vieren. ’s Avonds werd de carnaval geopend met een mis en daarna weer naar Myllesweerd voor de sleuteloverdracht. Met de verkiezingen in het vooruitzicht, hadden de hoogheden van onze gemeente, de PVC opgericht. Als Partij Van Carnaval, hadden ze verschillende standpunten mee genomen in hun programma. Een sleutel van PVC werd gevormd en deze wilden de 4 prinsenparen met hun narrinnen en jonkers, ruilen voor dé sleutel om dan de heersers te worden.
Na overhandiging van de sleutel door de burgemeester, gingen alle hoogheden terug naar hun eigen dorp en kon carnaval 2018 los barsten.

Party around the jukebox

Op naar het Klottenriek… voor een swingende avond, bij Amanshof.
Dit jaar waren er weer bussen geregeld voor de kroegentocht. De carnavalsvierders van de Udense kroegentocht, hebben nog gezellig mee gefeest met vele Klotstèkers, na terugkomst in het Klottenriek.
Het was een gezellige avond… tot in de kleine uurtjes.

Carnavalszondag trok de optocht door het Klottenriek. Met zonnestralen en de bakkunsten in Heul Brabant, ben je dan kei kapot. Het sloeg misschien nergens op, zo los in de koi, maar Tis Nie Niks om zomaar in de weg te lopen, als je nog geen onderwerp hebt.
Buurtschap de Boskanters zijn helemaal op gegaan in de carnaval en gingen met de wisselbeker naar huis.
We kunnen terugkijken op een geweldige optocht!
Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Buurtschap ’t Stârtje goed had ‘doorgetrapt’. Hun prijzengeld werd gedoneerd aan Alpe d’Huzes, het evenement waaraan Prins Rob en Prinses Sandra in juni zullen deelnemen.
Goed voorbeeld doet volgen en zo hebben verschillende deelnemers van de optocht, hun prijzengeld geschonken dan dit goede doel.
Het was moeilijk voor Prins Rob en Prinses Sandra, om op dat moment de juiste woorden te vinden, voor dit geweldige gebaar. Dit hadden ze niet aan zien komen… een moment waarbij er velen een traantje hebben weggepinkt. Met trots op ons dûrpke Wilbertoord, willen onze hoogheden dan nog zeker een keer uitspreken ; BEDANKT! Hartverwarmend!

Op maandag zijn we gestart met een heerlijke brunch. Dj Martin Nabuurs zorgde voor gezellige muziek en tonprater Frank Peters kreeg de zaal weer volop aan het lachen.
Aansluitend hebben we gekeken naar de jeugdoptocht. Altijd leuk om te zien, hoe de jonge Klotjes er weer een schitterende optocht van maken.
Dit jaar stond ook weer het koemelken op het programma. Vorig jaar was het kind-ouder-koemelken al een groot succes. Dit jaar hadden we zoveel deelnemers dat de ‘melktijd’ ingekort moest worden.
Later op de avond werd het koemelken voor de ‘gewone boeren’ gehouden. Al verschillende jaren in de top 3, werden Johann en Mieke van de Sande dit jaar de winnaars van het koemelken.
Ook werden er prijzen van het koemelken, geschonken aan Alpe d’Huzes.

De laatste dag van carnaval… de Boerenbruiloft.
Met de vrolijke noten van de Heigalmers en paard en wagen, werden Boer Antoine en Boerin Anja, na een rondje Klottenriek, verwelkomt bij Amanshof.
Dit jaar werd de huwelijksplechtigheid voltrokken door Abumo, oftewel Anders Blaast Um Maar op.
Na de nodige bezwaren te hebben weggewerkt, werd het ja-woord gegeven en was het tijd voor de boerenmoes met worst en volgde de receptie. Met daarna een geweldig huwelijksfeest, waar volop gedanst werd.
En dan gaat het snel… om 11 over 11 was het weer tijd om het huwelijk te ontbinden.
Maar om 00.00 uur was ook voor Prins Rob, Prinses Sandra de tijd aangebroken om de sleutel terug te geven, aan gemeenteraadslid Mark Janssen, onze eigen voorzitter.
Helaas kon Narrin Nina er niet toen bij zijn, een griepje te pakken. Maar ze heeft genoten van een geweldige tijd, als narrin van het Klottenriek.
Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht… dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen. Een boek met prachtige herinneringen en vele bijzondere momenten, die niemand had verwacht. ‘Onvergetelijk allemaal’, was dan ook een reactie van Prins Rob.
Voor vele foto’s van carnaval in het Klottenriek, kun je een kijkje nemen op; www.wilbertoordonline.nl.

Het was een geweldig, bijzonder carnavalsjaar! We willen hiervoor alle Klotstèkers en Klotstèkerinnen en verder iedereen, bedanken… want zonder jullie was dit niet gelukt!