De afgelopen weken zijn we als vereniging zeer actief geweest. Na het succesvolle nieuwjaarsconcert brak al snel de carnavalsperiode aan.

Dit jaar voor ons erg bijzonder met het prinsenpaar in ons midden, maar ook de boer en boerin! Dit betekende ook: aan de slag en rap! Want met een leus als ‘Met ons als prinsenpaar is carnaval muzikaal gestemd dit jaar!’ moeten we als club wel van ons laten horen.

Al snel hadden we een aardige groep leden bij elkaar en ontstonden er ideeën voor de ‘krasseknorre’ zitting. Prins Peter in zijn rol als Maestro was het plan, idee van Sylvia Hendriks. Dit hield echter ook in dat we in het geheim moesten oefenen. Zodra Peter en Ester bij het Bloasschuurke de deur uit liepen, gingen wij snel aan de slag. Dit alleen al zorgde voor de grote hilariteit. De sketch tijdens de krasse knorre zitting was dan ook vooral een verassing voor Peter en Ester. Ook al kon niet iedereen ons gestuntel op het podium waarderen, wij kijken er met plezier op terug.

Hierna zijn we fanatiek gaan oefenen op carnavals-stukken, zodat we de carnavalsmis en de boerenbruiloft muzikaal konden gaan begeleiden. Prins Peter gaf hierin een kleine hint door ons twee muziekstukken te schenken. En niet de meest makkelijke stukken…. We moesten aan de bak! Onder leiding van Nick Emons die de nodige “puntjes op de i heeft gezet” is het ons gelukt om een mooi stuk muziek ten gehore te brengen tijdens de mis. Door diverse mensen in de kerk en ook door de carnavalsvereniging is hier heel enthousiast op gereageerd.

Maar we waren nog niet klaar. De Boer en Boerin, Wichard en Mariëlle Verstegen wilden we ook nog in het zonnetje zetten. Hiervoor zijn er een aantal mensen achter de schermen druk bezig geweest. Jan en Annemarie Maassen stelden hun tractor met wagen ter beschikking. En de vriendengroep van Wichard en Mariëlle (waarvan een aantal leden van Amicitia) heeft deze wagen voor ons versierd, zodat we in de stoet mee konden doen. Voor de boer en de boerin een hele leuke verassing toen wij spontaan aansloten. Met het zonnetje in het gezicht en een borreltje onderweg was het goed toeven. Tijdens de plechtigheid hadden we een repertoire dat goed aansloot. En de trouwambtenaren kwamen ook uit ons midden. De boerenbruiloft was hiermee meer dan geslaagd!

Bij deze nog een bedankje aan alle leden van de harmonie die zich hiervoor hebben ingezet. Tot slot bedanken we de carnavalsvereniging voor de prettige samenwerking. Alaaf!

Muziekvereniging Amicitia Langenboom