Wie oh wie gaan op 10 november Prins Peter en Prinses Esther opvolgen? En wie gaat de plaats van Narrin Manon innemen? Met het weggeven van de eerste cryptische omschrijvingen voor het prinsenpaar ‘Dit jaar is het logisch!’ en ‘Zij blies hem nieuw leven in!’ is het speuren in volle gang gezet.

En zoals zo vaak het geval is met deze cryptische omschrijvingen: je ziet het of je ziet het niet en vaker nog denk je het te zien en ligt de gevreesde tunnelvisie op de loer. En volle overtuiging is tijdens het prinsenspeuren bij de officiële SpeurNeuzen de afgelopen jaren de grootste valkuil gebleken...

Om iedereen een beetje op weg te helpen in de zoektocht naar de nieuwe prins en prinses, heeft de prinsencommissie ook dit jaar weer verschillende tuinen opgesierd met een prinsensteek. Via de prinsenpoll op www.verkuskoppe.nl werd na het plaatsen van deze borden al voorzichtig gestemd. Het mooie weer in combinatie met de herfstvakantie zorgde er weer voor dat menig dorpsgenoot de fiets pakte om de ‘prinsenroute’ te rijden. Voor de prinsencommissie is het elk jaar weer een uitdaging om via deze route op een ontspannen wijze de mooie plekjes van het dorp aan te doen. De kandidaat-prinsenparen genoten volop van deze extra aandacht die zo’n prinsensteek met zich meebrengt. Maar net op het moment dat het al een beetje vertrouwd begon te voelen, kwamen zij er tot grote schrik achter dat op een mooie zaterdagochtend het bord uit hun tuin was verdwenen. En dit keer niet door baldadigheid van passerend uitgaanspubliek maar door de sterke mannen van de prinsencommissie. En terwijl de eerste 11 kandidaat-prinsenparen aan het bijkomen waren van de missende prinsensteek en hier en daar toch een kleine teleurstelling moesten verwerken, bleken er 11 nieuwe kandidaat-prinsenparen in het complot betrokken te zijn. Deze situatie is naar aanloop van het prinsenbal nog niet eerder vertoond en zorgde voor verwarrende situaties… Maar speurders, houd moed! Verken komende week ‘Prinsenroute 2’ want er leiden verschillende wegen naar ons nieuwe prinsenpaar en soms hoort daar een dwaalspoor bij. Want ‘woontiehier?’ of ‘woontiehierniet?’ is dit jaar de vraag...

Natuurlijk hebben we voor de trouwe lezers van deze krant ook een derde omschrijving voor het prinsenpaar: ‘Hij is haar held.’

En naast het feit dat er weer een prachtpaar staat te popelen om het nieuwe seizoen te beginnen is ook een nar(rin) druk bezig met alle voorbereidingen. Hij of zij heeft zich tot nu toe vrijelijk door het dorp kunnen bewegen maar zal na het vrijgeven van de eerste hint: ‘1 erbij en 1 eraf en we bouwen een feestje’ ook meer op zijn/haar hoede moeten zijn. Vanaf dinsdag 23 oktober is ook de narrenpoll geopend met daarin de 11 potentiële narren.

Vanaf 27 oktober tot aan het prinsenbal zal er wekelijks tijdens de uitzending van de LOM een nieuwe aanwijzing volgen. Tevens zullen er voor de luisteraars exclusieve hints te verdienen zijn.

Speurders, zet ‘m op!

Wil je met de buurt, je vrienden, familie of ander samengesteld speurteam meedoen aan het speurspel voorafgaand aan en tijdens het prinsenbal van 10 november? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Denk jij te weten wie het nieuwe prinsenpaar en/of de nieuwe narrin of nar wordt? Breng dan je stem uit op www.verkuskoppe.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen omtrent het nieuwe prinsenpaar en de narrin of nar? Volg ons dan in de lokale media, op www.verkuskoppe.nl, via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom en Prinsenpaar Verkuskoppe) en Instagram (#verkuskoppe).

Wordt vervolgd...