Vorige week maandag was ik op bezoek bij het bruidspaar Schraven - Nelissen. Zij vierden die dag hun zestigjarige bruiloftsfeest. Omringd door hun kinderen genoten zij zichtbaar van dit bijzondere en liefdevolle jubileum. Leuk om hier onderdeel van te mogen uitmaken.

Trouwen in Mill en Sint Hubert

Ook tegenwoordig wordt er natuurlijk nog getrouwd in onze gemeente. Dat gebeurt zelfs erg vaak! Afgelopen jaar kozen er 97 bruidsparen voor onze gemeente als locatie voor hun ‘mooiste dag’. Dat is als je kijkt naar een gemeente van onze omvang erg hoog als je dat vergelijkt met het landelijk gemiddelde van betaalde huwelijken. Zeker omdat er tegenwoordig juist vaker voor het kosteloos trouwen wordt gekozen.

We hebben in Mill en Sint Hubert natuurlijk ook hele bijzondere trouwlocaties waar zelfs bruidsparen van heinde en verre hun jawoord willen geven. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Aldendriel, de trouwkapel en kasteel Tongelaar. Vooral deze laatste locatie is erg in trek. Wist u dat Tongelaar zelfs door lifestyle website Famme is genoemd als een van de ‘top 10 trouwlocaties’ van Nederland?

Rondje van de burgemeester

Als burgemeester vind ik gesprekken met inwoners en verenigingen erg waardevol. Via deze persoonlijke contacten krijg ik niet alleen veel informatie maar komen er ook mooie ideeën voor onze gemeente op tafel. Omdat ik graag zo veel mogelijk van deze gesprekken wil voeren, maar ook merk dat de drempel naar mijn kamer in het gemeentehuis voor sommigen hoog is, ben ik ruim een jaar geleden begonnen met het ‘rondje van de burgemeester’.

Het idee van ‘het rondje’ is dat ik met inwoners of verenigingen in gesprek ga op een door hen gekozen locatie. Dat kan bijvoorbeeld de kantine zijn maar ook de keukentafel thuis. Omdat ik trakteer op iets lekkers en, wanneer dat kan, mijn ronde tafel meeneem, heb ik voor deze naam gekozen.

Ruim dertig rondjes heb ik inmiddels gemaakt. Deze hebben stuk voor stuk veel opgeleverd. Het resultaat was in ieder geval altijd een goed en informeel gesprek waar we, volgens mij, allemaal veel energie van kregen.

Mag ik u een ‘rondje’ geven?

Mijn ronde tafel is er nog steeds en de uitnodiging voor een rondje staat dus ook nog steeds. Dus heeft u een vraag, een zorg, een goed idee of iets anders wat u graag te mij wilt delen, laat dat dan weten. Ik kom dan graag naar u toe en neem iets lekkers mee. Voor een afspraak kunt u contact op nemen met Nellie Hermanussen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0485 - 460 349).

Ik hoop u snel te spreken!