Kent u de blauwe politiebrievenbussen die hangen in alle gemeenschapsaccommodaties in onze gemeente? Deze speciale brievenbussen zijn ervoor bedoeld dat u als inwoner op een laagdrempelige manier (via een ander kanaal dan internet) onze wijkagenten kunt bereiken.

Vooral onze wat oudere inwoners gaven aan dat zij niet altijd de beschikking hebben over de computer om via mail of internet iets door te geven aan de politie. Het gaat hierbij dan natuurlijk niet om het doen van een aangifte maar veel meer om de politie te wijzen op bijvoorbeeld verdachte of gevaarlijke situaties. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om te mailen of als u het gewoon makkelijker vindt om een melding schriftelijk te doen, dan kunt u hiervoor dus gebruik maken van deze blauwe brievenbussen. De wijkagenten legen deze regelmatig en gaan dan met uw melding aan de slag.

Ogen en oren

Het is erg belangrijk dat u de politie makkelijk weet te vinden. Voor het werk van de wijkagenten is het namelijk erg belangrijk dat zij goed weten wat u als inwoner te melden heeft. Op deze manier zijn zij namelijk het best in staat om de problemen aan te pakken die u als inwoner belangrijk vindt. U bent de oren en de ogen van onze wijkagenten. Juist daarom willen we meerder kanalen beschikbaar stellen voor uw melding of het contact. Gebruik deze kanalen! Twijfel dus niet en meld het wanneer u denkt dat er iets niet in de haak is.

Naast de blauwe brievenbussen kunt u natuurlijk ook mailen of bellen met de politie: (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of het algemene nummer 0900 88 44. Voor spoed belt u natuurlijk met 112.

Carnaval

Als deze column verschijnt, zijn we weer aanbeland bij de laatste loodjes van de carnaval. Voor mij is carnaval een echt dorpsfeest, een feest van gezamenlijkheid. Het is iedere keer weer mooi om te zien hoeveel vrijwilligers (het hele jaar door) actief zijn om er voor iedereen een onvergetelijk feest van te maken. En hoe iedereen zijn best doet om een mooie carnavalswagen of bonte loopgroep te presenteren. Dit jaar bundelde de Millse horeca de krachten om in het park bij Aldendriel een gezamenlijk feest te vieren. En zorgden de bewoners van De Ladder voor een uniek en bijzonder carnavalscadeau voor alle hoogheden bij de sleuteloverdracht.
Carnaval is niet alleen mooi feest maar ook een goed voorbeeld van echte Dorpskracht!

Burgemeester Antoine Walraven