Jaarlijks wordt in maart de Landelijke Boomfeestdag georganiseerd, dit jaar afgelopen 13 maart. Het weer voorspelde geen “feestdag” want een koude striemende wind met regenvlagen was daarvoor geen goed uitgangspunt.

De “feestlocatie” was dit jaar een omgehakt bos aan de Korhoenderstraat en de “feestgangers” waren dit jaar de leerlingen van De Klimop uit Wilbertoord, de Kameleon uit Mill en’t Stekske uit Langenboom. Al snel bleek dat deze kanjers zich niet door het weer laten tegenhouden en ze wisten er door hun enthousiasme wel een echte boomFEESTdag van te maken. Eerst kregen ze uitleg van Natuurmonumenten waarom op de betreffende locatie eerst een bos was omgezaagd en nu weer nieuwe bomen moesten worden geplant. Zo ging het over Amerikaanse Eiken en Vogelkers en waarom die bomen niet in onze bossen thuishoren. Ze gingen echter duidelijk liever meteen aan de slag en samen met medewerkers van Natuurmonumenten en van onze buitendienst werden er dan ook ruim 1.000 eiken en beuken geplant. Complimenten aan deze stoere kinderen! Hierbij noem ik ook de medewerkers van onze buitendienst, waarvan er enkelen dit jaar zelfs voor de 30e keer hebben meegeholpen. Super bedankt allemaal!

Lentegasten

Op woensdagavond was ik te gast bij het “Lentegasten” dat jaarlijks door Ondernemers Collectief Mill (OCMill) was georganiseerd. Dit is een bijeenkomst waarbij in de setting van een TV-interview door Corné Kremers gepraat wordt met interessante ondernemers uit onze gemeente. Het publiek bestaat vooral uit leden van OCMill, dus het is ook meteen een netwerkavond om elkaar en elkaars bedrijf beter te leren kennen. Deze keer waren er gesprekken met Ron Broeren van Dock4 studio’s, William van Katwijk van Bevers Steencentrum, Hetty en René van Doorn van Van Doorn Feestartikelen. Ook was cabaretière en onderneemster Christel de Laat (bekend van o.a. Omroep Brabant) te gast. Christel is natuurlijk geen onderneemster uit onze gemeente, maar staat met haar theatershow komend seizoen in Myllesweerd en vertelde alvast wat het publiek dan kan verwachten. De muziek is altijd van lokale artiesten en deze keer van Mijke Slaats en Theo Gerrits uit Langenboom. Ik was weer erg verrast door de geweldige ondernemers en hun verhalen. Complimenten voor de organisatie! En het mooie is dat u allemaal ook kunt zien en horen wat er besproken is want de TV-opnames worden uitgezonden via de LOM, via TV-LvC en op internet via InMill.nl.

Opschoondag

Elk jaar doen vele vrijwilligers uit onze gemeente weer mee aan de Landelijke Opschoondag. Dé dag waarop we met een opruimactie het zwerfvuil onder de aandacht brengen. Iedereen ergert zich aan zwerfvuil in de woonomgeving, in de perken, de bermen en in onze natuur, maar vraagt u zich wel eens af waar het vandaan komt? Om die bewustwording gaat het vooral: zwerfvuil hoort niet! Gooi het thuis in de prullenbak in plaats van op de grond! Afgelopen zaterdag 23 maart deden er weer zo’n 300 inwoners mee en ik heb, zoals elk jaar, weer geprobeerd om ze allemaal te bezoeken met een kleine traktatie als dank voor hun inzet.

Wethouder Jos van den Boogaart