Ofwel Songfestival, nou en nou haij ik òk is unne kier gekééke en dieje Nedderlandse jongeman die won òk nog òk. Nou ben ik nie zònne gruweleke muziekliefhebber en durrum kijk ik òk mè aander óóge en luister ik òk mè aander orre.

Um de worheid te zegge ik kijk mar half en ik luister mar half. Maaarr unne goeije verstònder hè mar un half woord nòddig.
In di geval van dè songfestival hedde mar unne halve noot nòddig en gè wet al watter kumt.
Ik zin tigge ons M’rietje; eigelek zouwde die zangeresse’s en die zangers, is hier in Mylesweerd tigge die blauw gordijnen òn moete zette en dan mar mè ieën lamp op durre kop schijne. Dan won er gènne’n enne.
Ut gek doen dur rondum hen moet ut goed maake en ès wij hier in Mill al die lampe tegelijk òn zouwe zette dan spronge alle stoppe kèpot tot in ut hieél Laand van Kuuk en sint Tunnis dur bei.
Mar nou kùmmet; nou moete wij dè ut volgend joor op onze nek haole en mè wij bedoel ik hèl Nedderlaand.
Verlééje week stond in de krant dè zelfs Sint Agatha dur eige òngemeld hebbe. Dè kan toch noit bij ut Poterskloster binne.

Nieje, dan wiet ik iets veul mòjjers; bij d’n Bens in Langenbom, die moet toch afgebróóke worre en de Wis die wille ze verdouwe, weijer nòr achtere, zouwe laas ik in de Neije Krant. Nou dan hèdde in ieder geval volk um mee te douwe en um d’n Bens af te breeke.
De Kerk gebruike we um alle jasse en aander klèrozzie weg te hange. Ut Blaosschuurke um te slaope s’naachs en uit te blaose vur al die artieste want ik heb gezien dèttie uitgeput van ut podium afkamme. Mè goeij dreug weer hoeft Wim van Schaijk z’n tractors nog inens nie buite te zette want dan maake we van de Durpstraot gewoon ieén groewt décor net ès toen in Mill mè de vierdaagse.

De zjuurie bestut uit; de vurzitter van ut blaosschuurke, d’n Bens vanuit Horeca Nedderlaand, Ton en Toon Ermers mar allebei um de vrede te bewaore en Hendrik Willems en koos Verstegen ès vertiggewoordigers van d’n Awwerenbond en liedjes van Toen.
Es we ut zoewe zouwe’n doen dan wier dè nog is un schòn;..zangfest.

Hawdoe
Pietje de Grondwerker