Wat heerlijk is het toch, de lente. Het wordt weer warmer, de zon schijnt langer, mensen komen uit hun winterdip en ineens zien we (bijna) alles in het leven van een zonnigere kant tegemoet. Heel Nederland zet de barbecue buiten, de pilsjes in de koelkast voor erbij kunnen natuurlijk niet missen.

Nadelig aan de lente is dat zodra het zonnetje in huis is, dat voor veel Nederlanders de reden geeft om het bier koud te zetten en even lekker een dagje niks te doen in de zon of gezellig te gaan borrelen op het terras. Behalve dat je je goed moet insmeren, is het natuurlijk ook van belang om je aan je beweegroutine te houden, ook als het 25 graden is.

Ga als je veel binnen werkt in je pauze met je boterham in de hand een rondje lopen om zo een beetje vitamine D op te snuiven en wat beweging in je lichaam te krijgen. Ga een lang stuk wandelen/fietsen/hardlopen of mij part zwemmen in de avond/het weekend of op je vrije dag, maar voorkom dat je lui de hele dag in de tuin gaat liggen omdat het “te warm is” om iets te doen. Blijf actief en zorg dat het luie zweet eruit getraind wordt.

Ook de “ik ben niet zo’n binnen sporter” hebben vanaf de start van de lente toch echt geen excuus meer. Het weer kan vaak niet beter dan in deze tijd van het jaar om lekker buiten aan de gang te gaan. Niet te warm, niet te koud. Even een training mee pakken bij FitFabrique is een optie, binnen 35 minuten ben je al klaar. Als je dan zo graag de barbecue wilt aansteken, doe er dan ook je best voor!

Een tip is: ga zodra je wakker bent of voor het werk sporten. Waarom? Dan is het vaak nog niet zo warm en krijg je energie om vervolgens de dag goed te beginnen. Wanneer je besluit om aan het einde van zo’n hete dag nog naar de sportschool te gaan is de kans een stuk kleiner dat je er uiteindelijk ook daadwerkelijk heen gaat. Dus onthoudt goed: eerst met dat lichaam in beweging of dat nou buiten/in de sportschool of op het tennisveld is en dan mag de barbecue aan! Extra stok achter de deur nodig? Kom naar FitFabrique, www.fitfabrique.nl.

FitFabrique
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl