Onlangs was ik aanwezig op een themabijeenkomst van één van de werkgroepen van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid. Het Lokaal Beraad houdt zich bezig met de uitvoering van het ouderenbeleid binnen onze gemeente.

Tijdens deze themabijeenkomst werd informatie gegeven over wat je allemaal kunt doen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ook werd verteld welke vormen van zorg en ondersteuning er zijn om dit op een verantwoorde en prettige manier mogelijk te maken. Ondanks het mooie weer zat de zaal in Myllesweerd vol. Een medewerkster van Sociom, één van onze WMO-consulenten en de wijkverpleegkundige namen de aanwezigen in de vorm van presentaties mee in wat mensen kunnen doen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en wat voor ondersteuning hierbij mogelijk is. Ik kijk terug op een goed georganiseerde middag, waarin veel nuttige informatie werd verstrekt.

Trots op vrijwilligers

Tijdens deze middag werd ook het themanummer van den Booi, het informatieblad van de Stichting Welzijn Ouderen Mill, uitgereikt. Dit themanummer heeft als titel ‘Zo lang mogelijk wonen in de gemeente Mill en Sint Hubert’. Deze speciale editie bevat onder meer nuttige informatie over wonen, zorg, technologische toepassingen en veiligheid in en om de woning. Dit alles om zo lang mogelijk op een verantwoorde manier zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Ik heb van verschillende personen en organisaties al complimenten gekregen over deze uitgave. Deze complimenten geef ik uiteraard graag door aan de vrijwilligers die dit themanummer hebben gemaakt. Het geeft mij weer een trots gevoel over al die actieve en betrokken vrijwilligers in onze gemeente.

Mantelzorger

De laatste tijd hebben we volop gesproken over het belang van mantelzorgers. Enkele weken geleden stond er een mooi interview in de Gelderlander met een jonge mantelzorger en haar ouders, uit onze regio. Een hartverwarmend, maar zeker ook een realistisch verhaal. Ik vond het vooral mooi om te lezen dat het voor de mantelzorger helemaal niet als belastend werd ervaren, maar als vanzelfsprekend. Dit voorbeeld staat natuurlijk niet op zichzelf. Er zijn steeds meer jonge mantelzorgers actief die onze steun en waardering zeker verdienen.