Nee, we hebben het niet over kleding, maar over de porties eten. Eigenlijk de portie grootte, wat heeft dat met obesitas en overgewicht te maken?

We hebben het al eens vaker beschreven, overal en altijd is er eten te verkrijgen, de verleidingen staan nooit stil. Waar je vroeger alleen in de supermarkt eten en drinken kon kopen, kan dat nu overal.

De porties zijn tegenwoordig heel anders dan vroeger. Wat vroeger een groot bord met eten was, is tegenwoordig een kindermenu. Onderzoek heeft aangetoond dat maaltijden op schilderijen 70% groter zijn dan voorheen. We hebben nu dus een dubbel gevaar gecreëerd. We kunnen overal en altijd (gemaks)voedsel aanschaffen en de porties zijn een stuk groter. Eten zien = eten kopen bij de meeste mensen, het maken van bewuste keuzes wordt ons steeds moeilijker gemaakt. FitFabrique heeft jarenlange ervaring in het helpen van mensen met overgewicht en obesitas. Onze trainers zijn geschoold om mentale issues te bekijken en verminderen. Wij willen dat iedereen met de onderstaande tips weet hoe je de eerste stappen kan zetten naar minder eten.

Tip 1:
Wat je niet ziet eet je niet zo snel, heb je ongezonde producten in huis? Zet deze in de voorraadkast, in een afgesloten trommel of op een plek waar je niet vaak hoeft te zijn.

Tip 2:
Denk eerst na voordat je gaat eten. Bepaal vooraf de hoeveelheid die je gaat eten, laat je niet verleiden om meer te nemen dan je wilt. Kies vooraf hoeveel scheppen groente, aardappels rijst etc. je wilt eten.

Tip 3:
Alle pannen op tafel zetten lijkt heel gezellig en handig maaaaaaaar….. De kans op over eten is groter. Schep de borden op in de keuken en laat de pannen op het fornuis staan. Dat voorkomt dat je een 2de keer op wilt scheppen, althans de drempel om dit te doen wordt verhoogd omdat je meer handelingen moet doen.

Tip 4:
Eten zit verpakt om het eruit te halen, haal je eten uit de verpakking, stop een afgewogen hoeveelheid in een schaaltje en leg de rest weg. Eet niet rechtstreeks uit de verpakking, dit voorkomt overeten.

Tip 5:
Kies bewust voor gezond. Maak van ongezonde varianten zelf gezonde maaltijden. Voorbeeld: kies geen chips, maar maak zelf groente chips. Heb je zin in een broodje hamburger? Neem dan geen kant en klaar variant, maak het zelf met een tartaartje en rauwkost.

Tip 6:
Schep het eten op een kleiner bord, eet met kleiner bestek… onze mindset is ingesteld op een bord vol leeg eten. Wanneer je een ontbijtbord pakt voor je avond maaltijd, eet je minder maar heb je toch ‘een bord vol’.
Deze tips lijken heel eenvoudig, maar helaas blijkt in de praktijk dat niet iedereen hier eenvoudig een draai aan kan geven. FitFabrique helpt jouw graag met het aanpassen van je leefstijl, neem contact op via: www.fitfabrique.nl en bekijk hoe wij je kunnen helpen.

FitFabrique Mill
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl