Na genoten te hebben van een mooie, zonnige vakantie ben ik deze week weer volop aan de slag gegaan. Ik hoop dat ook u hebt mogen genieten van een mooie zomer.

100 jaar Juliana Mill

Eigenlijk ben ik afgelopen zaterdag alweer begonnen. In dat weekend werd namelijk het 100-jarig bestaan gevierd van voetbalvereniging Juliana in Mill. Daar wilde ik als wethouder met sport in zijn portefeuille uiteraard niet bij ontbreken. Op hun prachtige accommodatie hebben zij in het afgelopen weekend een mooi jubileumprogramma georganiseerd. Voor mij heeft Juliana een bijzondere betekenis. Mijn schoonvader heeft in het verleden 18 jaar het doel van het eerste elftal verdedigd. Ik heb daar in mijn toespraak bij stilgestaan en heb ook nog wat anekdotes uit het roemruchte verleden van Juliana kunnen vertellen. Al met al een zeer geslaagd weekend met als één van de hoogtepunten een optreden van de immens populaire Snollebollekes op zaterdagavond. Veel mensen zijn toen weer ‘van links naar rechts’ gegaan in de tent op het sportpark van Juliana.

Leefbaarheidsbijdrages

Meteen op mijn tweede werkdag na de vakantie stond de uitreiking van de leefbaarheidsbijdrages 2019 op het programma. Deze uitreiking vond dit keer plaats in gemeenschapsaccommodatie De Wilg in Wilbertoord. Ik verbaas me telkens weer over de mooie initiatieven die steeds weer worden ingediend voor het verbeteren van de leefbaarheid in onze vier dorpen. Dit keer hebben we tien ideeën mogen belonen met een bijdrage uit ons leefbaarheidsbudget. Een teken dat dit nog steeds leeft in onze gemeente en dat onze inwoners erg betrokken zijn bij een goed woon- en leefklimaat in hun dorp of wijk.

Dit keer hadden we bij de uitreiking er voor gekozen om de indieners van de initiatieven zelf hun plan te laten presenteren aan de aanwezigen. Ieder deed dat op zijn of haar eigen wijze. Rode draad in het geheel was wel de bevlogenheid en betrokkenheid van de initiatiefnemers. Het maakte mij in ieder geval weer trots op onze mooie gemeente.
Al met al een zeer geslaagde avond waar ik met veel voldoening op terugkijk.

Tourmillijn

Komende zaterdag mag ons college aanwezig zijn bij de feestelijke opening van Tourmillijn in Mill. Tourmillijn is een begeleid wonen project voor jonge mensen met een beperking in de voormalige openbare school de Kameleon. Een project waarbij het mogelijk wordt om deze jongeren een fijne eigen woonplek te bieden in een mooi vertrouwde omgeving. Een aantal van de bewoners van Tourmillijn kom ik dagelijks tegen in Myllesweerd waar zij hun werkplek hebben. Ze zijn allemaal erg enthousiast over hun nieuwe woonplek en vertellen er graag over. Een project waar wij als gemeente trots op zijn en waar wij graag ons medewerking aan hebben verleend.