Zit jij al een tijdje te twijfelen om te beginnen met sporten, maar weet je niet goed hoe je de stap richting de sportschool moet maken? Dan hebben wij als FitFabrique een aantal tips voor jou om te beginnen aan jouw sportieve leefstijl.

  • Vraag om advies. Ga eens informeren bij verschillende sporten wat zij jou te bieden hebben. Dit zal je een beter beeld geven van wat er allemaal in de buurt is en zo kun je ervaren wat er bij jou past. Bij FitFabrique komen klanten bijvoorbeeld altijd eerst op informatiegesprek. Hierin wordt er gekeken naar je doel, wat jij wilt en wordt hierop een plan voor jou gemaakt. Vervolgens kun jij aangeven wat je wel of niet zou willen proberen.
  • Begin met kleine stapjes. Verplicht jezelf niet meteen om 5x per week te moeten sporten. Dan ga je het sporten als een moeten zien terwijl je met kleine stapjes het plezier in sporten kan gaan ontdekken. Wie weet kom je dan op een bepaald moment lachend en vol energie binnen lopen als je weer “mag” sporten!
  • Plan je workouts in. Leg op zondag je agenda voor de komende week eens voor je neer en plan twee momenten in waarop je gaat sporten. Nu ze vast staan, kun je er niet meer omheen. Als je niks plant, dan komen er altijd smoesjes om de hoek dat je het te druk hebt, of dat er toch even iets anders tussendoor moet. Binnen FitFabrique wordt er met een app gewerkt waarop je jezelf inschrijft in een les. Ook dit is een goede stok achter de deur, want je weet dat je verwacht wordt en daardoor is de kans dat je ook daadwerkelijk gaat een stuk groter. Wij zijn jou stok achter de deur!
  • Ga aan de slag met een personal trainer. Heb jij een bepaald doel en streef je ernaar om dit doel binnen een bepaalde periode te bereiken? Ga dan aan de slag met een personal trainer. Hierbij krijg jij een persoonlijk aangeboden plan met trainingen, voeding en coaching om jouw leefstijl blijvend te veranderen.
  • Trek je vriend, vriendin, man of kinderen mee naar de sportschool. Samen sporten is altijd leuker en het is bewezen dat samen sporten een grotere kans op slagen heeft dan alleen. Let er wel op dat je ongeveer hetzelfde niveau hebt en allebei wilt trainen, zodat je niet uiteindelijk meer aan het kletsen bent dan sporten.
  • Luister naar muziek. Het is bewezen dat muziek je sportprestaties verbeterd, dus als je buiten een rondje gaat hardlopen of naar de sportschool gaat, neem je oortjes mee en zet een lekker muziekje op waar jij energie van krijgt.

Blijf dus niet op de bank zitten en zet die eerste stap! Kom een keer langs bij FitFabrique voor een vrijblijvend informatiegesprek waarin wij alles vertellen over onze studio, we jouw doelen bespreken en kunnen kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. Tot snel!

FitFabrique Mill
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl