Het coronavirus treft iedereen. Natuurlijk als eerste de coronapatiënten, hun naasten en de mensen in de zorg. Maar ook onze ondernemers worden flink geraakt.

Vanuit mijn portefeuille Economische Zaken volg ik de ontwikkelingen op de voet, met name de maatregelen die relevant zijn voor ons lokaal ondernemerschap. Het Kabinet heeft inmiddels ondersteuningsmaatregelen genomen waar getroffen ondernemers op terug kunnen vallen. Via onze website (https://www.gemeente-mill.nl/corona-ondernemers-en-zzp-ers) vindt u een rechtstreekse link naar de informatie hierover. Daarnaast staat op deze website ook een overzicht van diverse instanties die hulp kunnen bieden met daarbij relevante links naar websites met actuele informatie.

Natuurlijk staan wij ook zelf voor onze ondernemers klaar. Onze bedrijfscontactfunctionaris Monique Schaap is telefonisch en per email bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Schroom niet mij of haar te benaderen met uw vragen, opmerkingen en aandachtspunten. Wij vinden het belangrijk om een goed inzicht te krijgen in de problematiek van onze bedrijven. Zo kunnen wij vragen en aandachtspunten onder de aandacht brengen bij provincie, rijk en brancheorganisaties. Als gemeentebestuur denken wij na over wat wij aanvullend nog kunnen betekenen voor u als lokale ondernemer. Wanneer hierover meer bekend is, laten we dat weten via de gebruikelijke, gemeentelijke kanalen.

Milieustraat

Op de milieustraat in Haps is het steeds erg druk. Wel verklaarbaar misschien omdat veel inwoners door de Corona-richtlijnen thuiswerken en omdat het ook nog eens mooi weer was. Er zijn dus meer bezoekers en maar tegelijk is de toegang tot het terrein beperkt, omdat de medewerkers uiteraard moeten zorgen voor hun eigen bescherming en die van de bezoekers. Hiervoor vragen wij u begrip. Ik wil u vragen om alleen te komen als het echt nodig is en natuurlijk thuis te blijven als u milde klachten heeft. En als u dan toch naar de milieustraat gaat, houd dan afstand. Denk aan elkaar en aan uzelf.

Breedband

Ook de laatste vergadering van de Stuurgroep Breedband Land van Cuijk is vanwege Corona niet doorgegaan. Op de agenda stond o.a. de laatste aanpassing van de planning voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. We hebben deze niet kunnen bespreken, maar langs deze weg breng ik u graag op de hoogte van de laatste stand van zaken. Als we door het Corona virus geen vertraging oplopen dan start de aanleg in de gemeente Mill en Sint Hubert eind april. Deze aanleg vindt buiten plaats, er hoeven geen medewerkers in uw huis te komen. E-fiber hoopt de klus eind november op te kunnen leveren. Via LVC-NET en E-Fiber zal de communicatie hierover de komende tijd intensiever gaan worden. De Corona-crisis heeft het belang van supersnel internet extra duidelijk gemaakt, nu veel mensen noodgedwongen vanuit thuis via internet moeten werken. Jammer dat het pas eind van het jaar beschikbaar komt.

En ondertussen proberen we samen door deze bizarre tijd heen te komen. Fijn om te zien dat dit ook leidt tot een nieuw saamhorigheidsgevoel. Hoelang het nog duurt kan ik niet voorspellen, maar houd u aan de richtlijnen van de deskundigen, let op elkaar en blijf gezond!

Jos van den Boogaart