We hebben alweer een paar weken te maken met de RIVM-richtlijnen die noodzakelijk zijn om de coronacrisis te bestrijden.

Dat betekent dat we zoveel mogelijk thuis blijven en als we de deur uit moeten, elkaar de ruimte geven van (minimaal) 1,5 meter. Ik vind het fijn om te zien dat we ons daar in onze gemeente goed aan houden. Zeker nu het zo’n mooi weer is en we graag naar buiten gaan.

Enkele waarschuwingen

Ik kijk dan ook tevreden terug op het zonnige weekend dat we achter de rug hebben. Sinds er een noodverordening geldt, controleren boa’s en politie op de naleving van de landelijk geldende RIVM-richtlijnen. Op enkele uitzonderingen daargelaten, verliep dat afgelopen weekend prima. Op een paar plekken werden waarschuwingen uitgedeeld of werden mensen aangesproken die onvoldoende afstand hielden. Maar deze waarschuwingen werden door deze personen zonder problemen opgevolgd. Over het algemeen werden de richtlijnen dus goed nageleefd. Het was rustig op straat en in de natuurgebieden. We hebben daarom geen extra maatregelen hoeven treffen, zoals boetes, afzettingen of afsluitingen. Mensen zien de urgentie van de situatie in en tonen verantwoordelijkheidsgevoel. Dat verdient een groot compliment!

Volhouden!

Met het zonnige paasweekend voor de deur vraag ik u om deze lijn door te trekken en vol te houden. Ook dit weekend gaan de boa’s en de politie weer controleren op naleving van de richtlijnen. Blijf dus ook komend paasweekend zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor boodschappen, een frisse neus of als je iemand zorg verleent. Samenkomsten van drie personen of meer zijn nog steeds verboden. Wie zich daar niet aan houdt kan een boete van 400 euro krijgen.

Samen tegen corona

Deze crisis vraagt veel van ons allemaal. We zijn met elkaar geweldig goed bezig om de richtlijnen op te volgen. Ook de komende tijd blijft het belangrijk om dit te blijven doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Burgemeester Antoine Walraven