Op vrijdag 24 april is onze gemeente drie Ridders en zes Leden in de Orde van Oranje-Nassau rijker geworden. Deze ochtend mocht ik onderstaande personen telefonisch verrassen met dit fantastische nieuws.

Helaas kon ik door de maatregelen van het coronavirus de bijbehorende versierselen nog niet opspelden. Maar dat doet niets af aan de benoeming van deze geweldige mensen. De toekenning van de Koninklijke Onderscheidingen is een terechte blijk van waardering voor de wijze waarop deze inwoners zich vele jaren hebben ingezet voor de maatschappij. De huldiging van deze mensen is een mooi eerbetoon aan ons rijke verenigingsleven met vele vrijwilligers. En de feestelijke gebeurtenis... die houden we gewoon nog tegoed.

Gedecoreerden

Nogmaals van harte gefeliciteerd: Suzanne Duffels (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), Guus Fonteijn (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), Carel van Genugten (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), Marcel van Erkelens (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Wabe Braam (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Gertie Gerrits-Arts (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Wilmien Heijs (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Truus Olçay-Thijssen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) en Bets van de Vorle-van Lith (Lid in de Orde van Oranje Nassau).

Kent u iemand die een lintje verdient?

In onze gemeente wordt er veel georganiseerd en we hebben een rijk verenigingsleven. Dat kan niet zonder de tomeloze inzet van veel vrijwilligers. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun dorp en leefomgeving. Soms al jarenlang en op meerdere fronten, vaak onopvallend en achter de schermen. Maar deze personen verdienen het natuurlijk echt om in het zonnetje gezet te worden.

De meest waardevolle erkenning voor hem of voor haar is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding, oftewel het lintje. Als burgemeester mag ik deze onderscheiding uitreiken en uit eigen ervaring weet ik dus hoe erg dat altijd wordt gewaardeerd. Niet alleen door de vrijwilliger zelf maar bijvoorbeeld ook door zijn of haar thuisfront. Graag zou ik bij al die buitengewone vrijwilligers (en dan bedoel ik bijvoorbeeld mensen die zich meer dan 15 jaar onbaatzuchtig hebben ingezet voor verenigingen en organisaties) de Koninklijke versierselen willen opspelden. Ik heb alleen bij het aanvragen van het lintje wel uw hulp nodig.

Als inwoner kunt u namelijk een aanvraag doen voor deze onderscheiding. Dus kent u iemand die echt een lintje verdient? Dien dan snel een aanvraag in, de termijn voor de ‘lintjesregen 2021’ loopt tot 1 juni 2020. Neem voor meer informatie contact op met ons bestuurssecretariaat (0485-460349), zij helpen u graag verder. Of kijk voor meer informatie en de benodigde stappen op onze website www.gemeente-mill.nl/koninklijke-onderscheiding. Alvast bedankt!