Door vroege opsporing en verbeterde behandelmethoden is de overlevingskans bij kanker groter geworden.

De behandeling van kanker, vooral met chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding geven tot vermoeidheid, conditie- en krachtverlies. Uit onderzoek is gebleken dat patiƫnten die voor en tijdens de chemotherapie een trainingsprogramma volgen deze behandelingen beter aankunnen. Na de chemotherapiebehandelingen is het trainingsprogramma, naast het verbeteren van de algehele belastbaarheid, gericht op het leren omgaan met eventuele beperkingen, als gevolg van de behandelingen, en het oppakken van zelfstandig sporten en zo mogelijk werk.

Als gevolg van de behandelingen voor kanker kunnen er verder nog klachten zijn als pijn, huidveranderingen, littekenverklevingen, verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, lymfoedeem, psychische en sociale problemen. De invloed hiervan op het dagelijkse leven is groot.

Ook de palliatieve fase, als genezing niet meer mogelijk is en de medische behandeling erop gericht is de ziekte te remmen en de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, kan met fysiotherapie ondersteund worden. Uw wens staat daarbij centraal.

Tijdens een intake-gesprek wordt vastgesteld wat u nodig heeft om uw leven zo normaal mogelijk te laten verlopen.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met een in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeute dan kunt u contact opnemen met Marja Vos.

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485-451107