Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdverdrijf al kent dit online leven ook een keerzijde.

Cybercriminaliteit is immers een groeiend maatschappelijk probleem. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen.

HackShield

Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom heeft de gemeente Mill en Sint Hubert zich bij het project HackShield aangesloten om cybercriminaliteit aan te pakken en de jeugd digitaal vaardig te maken.
HackShield is een Cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leren zij alles over veilig internetten.

Junior Cyber Agents

Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit. Op korte termijn gaan we van start met een campagne waarin we de kinderen uit onze gemeente oproepen om HackShield te spelen en zich te ontpoppen tot Junior Cyber Agents. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel door mij gehuldigd.

Doe mee!

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van Mill en Sint Hubert de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

Antoine Walraven,
Burgemeester Mill en Sint Hubert