Gezocht: Junior Cyber Agents. Kinderen spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Ze zijn zich alleen niet bewust van het gevaar dat daar achter schuil gaat.

Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom heeft de gemeente zich aangesloten bij Hackshield. Dit is een gratis cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud digitaal vaardig en weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (denk aan ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes) beschermen tegen online criminaliteit. Het is niet alleen leerzaam maar ook leuk. Ik wil dan ook aan alle kinderen in Mill en Sint Hubert vragen om Junior Cyber Agent van de gemeente te worden.

Hoe werkt dat dan?

De komende weken loopt, via social media, een campagne waarin kinderen uit de gemeente Mill en Sint Hubert worden uitgenodigd om HackShield te spelen. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel gehuldigd. Het zou mooi zijn als deze huldiging ‘live’ kan plaatsvinden. Gelet op de huidige Corona-situatie is het afwachten wat hiervoor de mogelijkheden zijn. De exacte datum voor de huldiging is daarom nog niet gepland.

Gezamenlijke aftrap

De datum voor de officiële start is al wel bekend. Deze is op dinsdag 9 februari van 13 uur tot 14 uur. Voor deze dag is gekozen omdat het dan ook wereldwijd ‘Safer Internet Day’ is. Ik zou het heel leuk vinden als een klas of een groep kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar samen met mij op deze speciale dag de officiële digitale aftrap van Hackshield wil doen. Kinderen die het leuk vinden om hierbij te zijn, kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie

Op www.joinhackshield.nl vind je meer informatie over de cybersecuritygame. Hier kunnen kinderen zich ook aanmelden om mee te spelen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Heb je nog vragen over HackShield en/of de samenwerking met de gemeente? Kijk dan op: https://www.joinhackshield.nl/gemeente/mill-en-sint-hubert.

Burgemeester Antoine Walraven