We leven alweer bijna een jaar in een wereld, die helemaal in het teken staat van corona. In plaats van dat maatregelen versoepelden, werden deze de afgelopen tijd alleen maar strenger. We blijven de richtlijnen van het RIVM volgen in de hoop dat deze ons brengen naar de wereld van weleer, waar velen van ons enorm naar uitkijken.

Wijzigende omstandigheden afscheid

De actuele voorschriften rondom een uitvaart in deze coronaperiode vind je terug op onze site op https://annorauitvaartverzorging.nl/coronavirus-uitvaart. Zo veranderen de toegestane aantallen genodigden regelmatig, net zoals de voorschriften voor een hapje of een drankje na afloop. Dit vraagt veel flexibiliteit van nabestaanden. Want de ene dag mogen er 100 genodigden komen en de volgende dag nog maar 50. Wie nodig je dan nog uit, of eigenlijk wie niet? Ook het feit dat eerder uitgesproken wensen niet altijd gevolgd kunnen worden, voelt heel vervelend.

En dat allemaal in een tijd, die een jaar geleden nog onvoorstelbaar was. Misschien kun je al maandenlang je kleinkinderen niet knuffelen. Of wellicht kun je nog altijd geen troostende arm om die vriend slaan, of een afscheidskus geven aan een dierbare.

Techniek helpt

Voorheen onvoorstelbaar, maar helaas realiteit voor nu. Net zoals een afscheid nu, met minder mensen, zonder die troostende arm van anderen. Juist dan is er zoveel behoefte aan troost, contact, aandacht van mensen dichtbij. Gelukkig beschikken we wel over de technische middelen om via streaming meer mensen bij de uitvaart te betrekken. Maar het blijft toch anders dan velen zouden willen.

Onze gesprekken vooraf

De vroegere thuisgesprekken na een overlijden doen we waar mogelijk online of bij ons in het uitvaartcentrum, zodat we ons kunnen houden aan de RIVM richtlijnen. Het is goed te weten dat ondanks deze beperkingen onze betrokkenheid onveranderd blijft. We zijn ook nu gevoelsmatig dichtbij, waardoor we je nog altijd goed kunnen bijstaan.

Troost

Ondanks alle beperkingen doen wij ons uiterste best om er een mooi afscheid van te maken. Waarbij het gevoel centraal staat, naast de persoonlijke herinneringen aan jouw overleden dierbare. Samen met jou zorgen we voor een waardig afscheid, dat voelt als die troostende arm om je heen; warm, persoonlijk en dichtbij.

Annora Uitvaartverzorging
Wanroijseweg 42 5451 HA Mill Tel 0485 452 868
Oliestraat 4 5361 GN Grave Tel 0486 472 074
www.annorauitvaartverzorging.nl