In mijn vorige column schreef ik dat ons land verpakt was in een mooie witte deken van sneeuw. Nu zijn we drie weken verder en lijkt het wel lente. De eerste krokussen komen al uit de grond en op de Kraaijenbergse Plassen in Linden zijn zelfs flamingo’s gesignaleerd. Het zonnetje geeft mij in ieder geval weer positieve energie. Iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze bijzondere tijden.

Verenigingsondersteuner

Als u de kranten, de digitale en sociale media de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, heeft u kunnen lezen dat er een verenigingsondersteuner is aangesteld in onze gemeente. Thomas Peeters Weem is zijn naam.

Thomas gaat, zoals zijn functienaam al aangeeft, zich bezig houden met de ondersteuning aan onze verenigingen. Dat wij in onze gemeente een bloeiend verenigingsleven hebben is algemeen bekend. Volgens de laatst bekende inventarisatie zijn er meer dan 200 verenigingen actief in de gemeente Mill en Sint Hubert. Verenigingen die steeds meer beginnen te merken dat het moeilijk wordt om vrijwilligers te vinden die de vereniging mee draaiende houden. Verenigingen die vragen hebben op het gebied van financiën en subsidies, maar ook bij voorbeeld over de gevolgen van de coronacrisis. Verenigingen die willen gaan samenwerken maar eigenlijk niet goed weten wat voor stappen ze daarvoor moeten ondernemen.

Met al deze vragen kan Thomas u behulpzaam zijn. Hij zit boordevol energie en staat te popelen om kennis met u te maken. Hij zal de komende tijd nog veel van zich laten horen. Schroom ondertussen niet om zelf contact op te nemen met Thomas als u als vereniging zit met een vraag of probleem. U vindt zijn contactgegevens, naast andere nuttige informatie, op de website www.millensinthubertverenigt.nl.

Wij zijn trots op ons bloeiend verenigingsleven en met de ondersteuning van Thomas proberen wij om dit in stand te houden, ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Verkiezingen

Over een krappe weken worden de tweede kamer verkiezingen gehouden. Best wel een uitdaging in deze coronatijd. Om de verkiezingen op een goede manier te laten verlopen, zijn er extra maatregelen genomen. In ieder geval kunnen kiezers vanaf 70 jaar gebruik maken van de mogelijkheid om schriftelijk te stemmen. Kiezers die kwetsbaar zijn in verband met corona hebben de mogelijkheid om op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart al hun stem uit te brengen. Nadere informatie over alle maatregelen rondom de verkiezingen volgt op korte termijn.

Ik kan u maar één ‘stemadvies’ geven. Ga in ieder geval stemmen, want ook uw stem telt!

Wethouder Erik van Daal