Niemand is verder van zijn natuur verwijderd dan diegene die gelooft dat het immuunsysteem kan worden versterkt door het dragen van mondmaskers en het inspuiten van chemicaliën!

Dat is wat een mysterieuze behanger op een verkiezingsbord in het centrum van Mill opplakte nadat hij/zij het bord eerst wit had geschilderd.

Deze tekst liet ik even op me inwerken toen ik het las.
De laatste tijd word ik, vaak via de sociale media, opgeroepen om kritisch te denken en zelf onderzoek te doen, dit leek me een uitgelezen mogelijkheid om juist dàt eens te doen.

Nu was het al zo’n 25 jaar geleden dat ik eindexamen scheikunde deed, dus moest ik even de definitie van chemicaliën opzoeken.
Chemicalie: Scheikundige stoffen.
Daar schiet je nog niet veel mee op, dus zocht ik verder.
Een zuivere stof kan ofwel bestaan uit de atomen van één chemisch element : een enkelvoudige stof ofwel uit de atomen van twee of meer elementen: een samengestelde stof.

Stoffen dus, chemicaliën, opgebouwd uit atomen, zoals bijvoorbeeld hydrogenium en oxygenium, beide stoffen die veel voorkomen in chemicaliën zoals bijvoorbeeld: water.

Kortom, alles dat opgebouwd is uit atomen is een chemicalie.
Dus ook de stof die ingespoten word bij een vaccinatie.
Tot zover klopt de info op het witte bord.
1-0 voor de winterschilder.

Vaccineren, dat was de volgende halte die in moest dalen. Eindexamen biologie heb ik nooit gedaan, evenals eindexamen geschiedenis. Lang leve Google.
In China (of all places) was het al voor de 15e eeuw bekend dat je van ziektes, zoals de pokken, slechts één keer ziek werd, als je het overleefde was je immuun. Hartstikke natuurlijke bescherming.
Het nadeel was, je moest het wel overleven. Krijg je de ziekte 50% kans, òf je gaat dood òf je overleefd. In het tweede geval was je voor bijna 100% beschermd voor de rest van je leven.

Maar om te zeggen dat de ziekte, of een milde variant zoals dus een vaccinatie, je immuunsysteem niet versterkt klopt dus niet. 1-1.

Dat mondkapjes je immuunsysteem niet versterken klopt dan weer wel.
Maar ja, dat doen condooms ook niet, toch beschermen ze beide wèl de gezondheid.
Ook leiden autogordels niet tot minder ongelukken, wèl minder slachtoffers.
Dat snap ik zelfs met mijn eindexamen LTS.

Dus anonieme verfkladder, ik reageer nu direct naar jou, ik weet niet wie je bent, want je hebt je “kunstwerk” niet ondertekend. Wat ik wel snap, hoor, als ik zo’n prutswerk aflever zou ik daar mijn naam ook niet onder durven zetten.
Bovendien kloppen van de 3 punten die je maakt er slecht 1.
Namelijk dat wat er in gespoten word bij een vaccinatie is een chemische stof.
Net als bijvoorbeeld water.

Mijn conlcusie:
Niemand is verder van zijn gezond verstand verwijderd dan iemand die niet snap hoe “iets” werkt maar wel andere zegt wat ze moeten doen of laten.