‘We moeten onze energie wel hoog houden mam. Denk aan Schumann Resonantie’ zegt mijn zoon liefdevol met een toch wel enigszins waarschuwende toon. Uiteraard heeft hij gelijk maar hij weet al vele jaren wat er zich afspeelt in de wereld. Terwijl ik als het ware nog taartjes aan het bakken was in de zandbak. Dus voor mij komt de schok pas nu in alle heftigheid terwijl hij dit al gehad heeft.

Mijn schoondochter houdt de energie ook hoog en levendig en heeft een straat-terras georganiseerd. Buren maken bij hun eigen voordeur een terras en voor de kinderen worden pannenkoeken gebakken en spelletjes georganiseerd. Als ik de foto’s en filmpjes later langs zie komen geniet ik net zo hard mee. Evenals het feit dat ze, de hele buurt, zich niet door bepaalde regels laten vangen. Creatief zijn met de ruimte en nieuwe ideeën ontwikkelen, daar is mijn schoondochter goed in en ik vind het geweldig.

Mijn jongste zoon heeft met een paar vrienden afgesproken en ook van hen zie ik foto’s voorbijkomen. Gelukkig, ook hij is uit het Mind Control (MK) programma. Volgens psychologische onderzoekers zitten we hier allemaal in min- of meerdere mate in. Hoge frequentie houd ik in gedachten als ik even afdwaal. ‘We bevinden ons niet alleen op psychologisch gebied alsook op spiritueel gebied in een soort van oorlog’ vertelt een vriendin later aan me. ‘Veel oude pijn wordt losgeweekt en komt boven, klaar om verwerkt te worden. Vergeef jezelf en de ander is het toverwoord en dat ook doen’ zegt dezelfde vriendin lachend tegen mij. Wij praten over de vreemde tijd waarin we leven. De politicus van Hage die het zelfs niet begrijpt dat de Nederlanders niet al lang in opstand zijn gekomen. Wat of wie moet je nog geloven? ‘Hebben we niet met ons allen achterover gehangen omdat we het wel best vonden dat er iemand voor ons zorgde. Daar gingen we tenminste vanuit. Of zou het de bedoeling zijn dat we zelf op onderzoek gaan? Van onze luie stoel afkomen?’ zei dezelfde vriendin. Ik stribbel tegen en zeg dat ik ook nu pas de tijd heb om me wat meer te verdiepen. Als je het druk hebt met je baan en je gezin wordt dat toch vaak een iets ander verhaal. ‘Dat heet prioriteiten stellen’ zegt ze resoluut. ‘Het gaat om je eigen vrijheid, je moraal kompas, je Schumann Resolutie en pijnappelkier, je verbinding met je geest en ziel, dat wat je feitelijk bent.’ Pfft het was me het lesje wel. Wederom krijg ik van alles voorgeschoteld waar ik over mag nadenken. Bij het afscheid drukt ze me een briefje in de hand hoe ik mijn trilling en immuunsysteem kan verhogen. Een hoge trilling boven 75 Hz wordt veroorzaakt door: Vreugde, lachen, dankbaarheid, Liefde, mededogen, helpend gedrag, samenkomen. Vervolgens staan er ook nog wat tips op zoal: Ga naar buiten de frisse lucht in. Glimlach, dans, eet gezond voedsel, zonnekracht, geniet van elkaar, meditatie, yoga, wandelen et cetera. Ha… ik kan weer vooruit. Deze reminder is niet verkeerd want inderdaad betrap ik me erop dat ik me soms bedrukt voel en daar wordt geen mens beter van.

Gelukkig wordt het weer steeds beter zodat ik vrolijk en wel, genietend van de natuur en de zon, wat punten op mijn lijstje kan afstrepen. Mijn gedachten op een hogere frequentie houden, dat gaat me zeker lukken. Met hulp van vrienden en familie die me hier telkens opnieuw weer op attenderen. Eens…gaat het als vanzelf. Omdat ik niet anders meer kan. Wat een geweldige gedachte! Deze hoort bij mijn nieuwe programmering, flink oefenen dan maar. Dan gaat het zeker lukken!

Tilly Gerritsma, Mill