Intimidatie, vernielingen, zwerfglas, geluidoverlast en hard rijden. In natuur- en recreatiegebied De Kuilen hebben zich de afgelopen week een aantal incidenten voorgedaan waarbij de politie ter plaatse is geweest. Bij één van die incidenten is een jongen aangehouden die zich bedreigend opstelde met een mes. Ook werden alcohol, lachgas en drugs gebruikt.

Extra controle

Gemeente en politie hebben daarom afgesproken structureel en pro-actief harder op te treden tegen overlast op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Uiteraard wordt daarbij ook rekening gehouden met het naleven van de corona-maatregelen. Sinds afgelopen weekend zetten we tijdelijk particuliere beveiligers (Top Beveiliging Mill) in om de onrust in gebied De Kuilen tegen te gaan.

In gebied De Kuilen, dat na zonsondergang weliswaar bereikbaar maar niet toegankelijk is, surveilleren de politie, bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) en beveiligers dagelijks om hinder te voorkomen. Bewoners die overlast signaleren kunnen dat melden op de Fixi-app, zodat de gemeente die meldingen in behandeling kan nemen. Overigens is het van belang om voor signalen van overlast in de avond/nacht telefonisch contact op te nemen met de politie (0900 - 8844).

Verantwoordelijk

Laten we met elkaar de situatie in gebied De Kuilen normaliseren en weer gaan genieten van de prachtige omgeving en de mogelijkheden. Nu we de Coronacrisis voor een belangrijk deel onder controle hebben, moeten we onze vrijheden koesteren. Ga hier verantwoordelijk mee om en maak hier geen misbruik van. Spreek elkaar aan op ongewenst en ontoelaatbaar gedrag. Samen staan we sterk! #dorpskracht

Geniet van de zomer!

Burgemeester Antoine Walraven