Het is een ware kunst om je energie hoog te houden als je het heerlijke warme behaaglijke bed niet uit kunt komen. Met name als het weer grijs en grauw is, je de regen tegen het raam hoort striemen en de wind hoort bulderen door de kieren. Als ik dan eindelijk zo ver ben belt Daan op en Daan heeft een streepje voor bij mij. Als het enigszins kan of het moet de spuigaten uitlopen, ben ik er voor hem.

‘Ik lig nog op bed’ of ‘ik wilde net gaan douchen’ helpen niet veel omdat hij een glimlach tevoorschijn tovert. Ha hij heeft beet, even aandacht van moeder. En ja moeders doen dat natuurlijk. Als hij dan alles heeft gespuid wat hij mee wil delen, waar hij mee zit, wat hij moeilijk vindt, dan heb ik ondertussen na drie kwartier, weer zo’n slaap gekregen dat ik het wederom moeilijk vind om uit bed te komen. Als de zon nu volop had geschenen, de vogeltjes hun hoogste lied aan het fluiten waren, dan was het niet zo moeilijk geweest. Eenmaal beneden duik ik in het nieuws en zie ik op een van de Telegram kanalen dat er 50.000 truckers in een konvooi naar Ottawa rijden of al gestationeerd zijn. Door weer en wind, het kan er wel twintig graden onder nul zijn, om hun vrijheid op te eisen. Ik schaam me ter plekke dat ik zo lig te zeuren over wat miezerig weer. Door vele Canadezen onderweg toegejuicht op viaducten, langs de kant van de weg en er is voedsel om de truckers te ondersteunen. Het maakt niet uit of men gevaccineerd is of niet, men is er voor elkaar. Het doet me ontzettend goed om te zien dat het samenhorigheidsgevoel, we zijn allemaal mens en willen elkaar helpen, weer naar boven zie komen. Van hogerhand heeft men de mens uit elkaar willen drijven zoals dat al veelvuldig in de geschiedenis gebeurd is. Arm - rijk, het verschil in godsdienst, zelfs de huidskleur of een bepaalde cultuur moest het vaak ontgelden. Alles maar dan ook alles wordt door hogerhand tegen elkaar uitgespeeld als goed/kwaad, wenselijk of niet wenselijk en wij simpele zielen stinken daarin. Want ook wij zijn vaak zo opgevoed en moeten uit het gemanipuleerde mind control programma willen stappen.

Gaandeweg de dag zie ik een filmpje voorbijkomen waarin het voorstel komt om een hartje te laten zien in plaats van de QR-code. Er zijn op Telegram sites voor iedere provincie: Alles is er al. Waar mensen hun overbodige spullen aanbieden die je gratis af kunt halen. Op Facebook is er site: Liefdevol Leven- Geldloos Ruilen, Ontvangen en Geven. En ook bij op de site van Sociom: www.samenmillensinthubert.nl kun je van alles vinden o.a. elkaar helpen. Er zijn zoveel mooie initiatieven in ontwikkeling waarin de mens meer zijn hart-gevoel voor wil inzetten. Het tijdboek boek LuMens, wil een blauwdruk voor een nieuwe wereld vertegenwoordigen. Ik lees over bezieling, een nieuwe richting voor een wereld die volop in verandering is. Het woord Lumens staat (volgens het boek) voor de groei die we als mensheid doormaken, van Homo Sapiens naar Homo Lumineus. Een ontwikkeling naar de verlichte mens, de Lu-Mens. We willen de dualiteit ontstijgen. Ik denk opeens aan een ledlamp en de hoeveelheid lumen. Ha we worden allemaal stralende lichtbundeltjes zo doorzichtig als wat. Men kan door mij heen kijken en ik kan door de ander heen kijken. Geen donkere psychologische spelletjes meer die het licht tegenhouden. Dat kan niet meer bij de LuMens. Ha wat verheug ik me op dit gegeven. Geweldig dat we naar verlichte tijden toegaan. Warmte, liefde en licht, wat wil de mens nog meer.

Tilly Gerritsma, Mill