Met een groepje dames hadden we een paar prachtige spandoeken gemaakt voor de truckers die opkomen voor onze vrijheid. Onze creativiteit, aanmoediging en het geloof in de vrijheid van de mens hadden we op een kleurrijke manier vormgegeven. Dus hup naar Den Haag, naar het Truckers convoy Nederland.

In eerste instantie zou ik niet meegaan want ja dat lopen hé, dat is toch wel een dingetje. Er werd een rolstoel geopperd of een rollator en ja aan dat laatste kon ik wel komen. Zaterdagmorgen rond kwart voor negen reden we aan en na een koffie- en plaspauze waren we iets voor half twaalf in Den Haag. Geweldig als er dan een manifestatie is want je vormt tezamen één eenheid. Met zijn allen streven we immers een doel na en dat is de vrijheid van de mens. En dat betekent uiteraard ook dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met die vreemde maatregelen die nergens te verantwoorden zijn. Die berusten op niet gevonden virussen (deze zijn immers niet vast te leggen) en alleen maar te maken hebben met macht over de mens. En dat kan alleen als je zoveel mogelijk angst, voortdurende ofwel repeterende angst inbrengt zodat de mens nergens anders meer aan kan denken. Hypnose wordt ingezet zodat er massa hysterie ontstaat waarin de mens vergeten is dat hij ook zelf kan nadenken en onderzoeken.

Het had nog wel even wat voeten in de aarde voordat we daadwerkelijk besloten om met spandoek en wel, stelling te nemen. Er wordt door verschillende dames ook gemediteerd maar de omwenteling willen we toch een stukje gaan helpen. Ieder heeft immers zijn eigen rol te spelen, helemaal niets doen is geen optie. De Grand Jury, the court of public opinion onder leiding van Dr. Reiner Fuellmich doet op wereldniveau zijn werk. Wij doen gewoon ons eigen kleine deel. Bovendien is het erg gezellig een dagje uit want van het reguliere en ook het alternatieve nieuws word je niet direct vrolijk. Marieke vertelt dat er zoveel mensen in haar naaste omgeving zijn overleden. Veel mensen, ook jonge sporters hebben hartproblemen en last van bloedstolsels. Waarom wordt hier geen onderzoek naar gedaan? Els heeft geen vertrouwen meer in de media, overheid, rechters, politie en vergeet vooral niet de farmaceutische industrie? ‘Wist jij’ zegt ze ‘dat alles door het grote geld is omgekocht en opgekocht.’

In Den Haag aangekomen konden we parkeren tegenover het malieveld vanwege de afsluiting, dus kwam dat even goed uit. De hof-vijver met het welbekende torentje lag iets verderop en tussen vrachtwagens met allerlei spandoeken en vlaggen, een tram die er ook mee gestopt was (buiten dienst) wandelden we in een heerlijk zonnetje naar het binnenhof. Wat dus was afgesloten door trucks en ook door de politie. De sfeer was gezellig en amicaal. Marijke en Toos werden gefilmd toen ze met een Nederlandse en Canadese vlag rondliepen en waarschijnlijk worden ze nu wereldberoemd door de Canadese filmmaakster die dit heeft opgenomen. Er waren vooral veel Friezen vrachtwagenchauffeurs en de vlag met de tekst: Leaver dea as sloef (liever dood als slaaf), kwamen we veelvuldig tegen.

De volgende dag hoorden en zagen we dat de vrachtwagenchauffeurs in de avond naar het ADO Station waren gedelegeerd. En de volgende dag daar werden vastgezet en niet zoals beloofd door de politie, naar het Malieveld mochten gaan. Wie kunnen we straks als dit alles voorbij is nog geloven? Geen wonder dat Dr. Reiner Fuellmich met een ijzersterk team dit tot de bodem heeft uitgezocht en bezig is met een wereldwijde rechtszaak. Het toneelspel waarin we verblijven, ook wel een poppenkast genoemd, schijnt al honderden jaren geleden geschreven te zijn. Jeetje, het is toch bijna niet te bevatten dat wij daar ook een rol in spelen.

Tilly Gerritsma, Mill